Poveştile CUTREMURĂTOARE ale românilor morţi în cutremurul din Italia: „Vei rămâne mereu în sufletul meu”

Dintre cele 267 de persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia, şase sunt români. Printre aceştia, se numără doljeanca Aurelia Dăogaru şi botoşăneanca Maricica Iosub. De identitatea celorlalţi patru români decedaţi nu se ştie încă nimic oficial.

26 aug. 2016, 07:33

Doljeanca Aurelia Dăogaru avea 36 de ani şi era din comuna Malu Mare, de lângă Craiova. Rudele ei spun că plecase de 12 ani în Italia. Era căsătorită cu italianul Fabio Graziano, care şi el a pierit în cutremur. Cei doi veniseră să-şi petreacă vacanţa în localitatea Amatrice. Casa in care dormeau a cazut intr-o groapa imensa, formata in urma cutremurului, care a rupt pamantul in doua. Doar băieţelul lor de 10 ani a supravieţuit seismului puternic. Acesta a ieşit singur din ruine şi a cerut ajutor. 

Imediat ce a aflat de cutremur, mama tinerei a plecat spre Italia. Acolo a aflat că Aurelia şi soţul ei au fost găsiţi fără suflare sub dărâmături.

Potrivit publicaţiei italiene „Il granchio”, Aurelia Dăogaru era vice-responsabilă a asociaţiei regionale de voluntari în asistenţa sanitară (Arvas).

Maricica Iosub, o altă românca care şi-a pierdut viaţa în cutremurul din Italia, era din Botoşani. Ea a fost găsită joi dimineaţă printre ruine. Sora ei, aflată şi ea în Italia la muncă, a fost cea care a identificat-o.

Lilioara Iosub, sora victimei, a declarat că femeia a fost găsită moartă în pat: „Dimineata, m-au chemat si mi-au spus sa le descriu locul unde statea, cum e casa… Le-am desenat proiectul, le-am indicat unde sa caute si, dupa doua ore, au gasit-o, in pat cum statea, cum dormea.”

Maricica Iosub avea 35 de ani şi lucra de mulţi ani în Amatrice la un restaurant. La câteva ore după cutremur, sora ei a postat pe facebook un mesaj sfâşietor: “Nu îmi vine să cred de ce Dumnezeu mi te-a luat şi pe tine, şi mama, acum tu. Te iubesc mult şi vei rămâne mereu în sufletul meu”.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, alţi 17 cetăţeni români sunt daţi dispăruţi, iar cinci sunt internaţi în spitale. 

Printre cei dispăruţi se află o româncă în vârstă de 45 de ani, Aura Popa, şii fiica acesteia, Angela Aurora, în vârstă de 12 ani, scrie presa italiană, precizând că şi soţul româncei, italianul Giacomo Dell’Otto, de 52 de ani, este de negăsit. Familia locuia în Sezze, dar în noaptea cutremurului cei trei erau la proprietatea lor din Amatrice.