Cine sunt presupuşii traficanţi de arme care apar în reportajului celor de la Sky News FOTO

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu intermediarul român din reportajul Sky News şi cu unul dintre falşii traficanţi de arme.

10 aug. 2016, 12:55

Procurorii DIICOT au făcut miercuri mai multe percheziţii în judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, după scandalul care a urmat reportajului publicat de televiziunea britanică Sky News, privind traficul de arme din România. Procurorii l-au şi audiat, miercuri, pe Aurelian Mihai Szanto, cel care a fost legătura dintre jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi.

Szanto Aurelian Mihai este un freelancer român, în vârstă de 40 de ani, care s-ar stabilit în Anglia în urmă cu şapte ani. Acesta a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de “actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive.

Unul dintre presupuşii traficanţi de arme care apare în reportajul Sky News a fost identificat de jurnalista Sorina Matei. Acesta este Pantics Levente, account manager la Vodafone România. Potrivit datelor de pe contul său de Facebook, acesta locuieşte în Bistriţa. A studia management şi a fost, de-a lungul timpului, LCP la AIESEC, comerciant la Philip Morris Romania, sales la Orange România şi sales la Netrom Comunicaţii SRL.

Aurelian Szanto, bărbatul care i-a ajutat pe jurnaliştii Sky News să realizeze materialul despre presupuşii traficanţi de arme din România, susţine că a fost păcălit de aceştia, fiind anunţat că este vorba despre un documentar, urmând ca la finalul materialului să fie specificat că este ficţiune.

CITEŞTE ŞI: Jurnalistul de la Sky News: Dacă traficanţii de arme au jucat teatru, merită un Oscar. Sunt cei mai buni actori VIDEO