Cioban DISPĂRUT în Olt, după o viitură

Un cioban din localitatea Făgeţelu, din judeţul Olt, a fost dat dispărut, după ce un pârâu a ieşit din matcă.

RomaniaTV.net
29 iul. 2014, 14:22
Cioban DISPĂRUT în Olt, după o viitură

Un cioban din comuna Făgeţelu care supraveghea o turmă de oi pe o pajişte din comună, acum inundată în urma unei viituri pe pârâul Ciorâca, este căutat în prezent de localnici şi pompieri, fiind luată în calcul şi posibilitatea ca bărbatul să fi fost surprins de o viitură şi să nu se fi putut salva, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dan Nedeloiu.

VIITURILE au BLOCAT mai multe ARTERE din ţară. Vezi SITUAŢIA DRUMURILOR

Acesta a precizat, marţi, că ciobanul dispărut, supraveghea oile pe o pajişte din Făgeţelu în momentul în care pârâul s-a revărsat. Viitura a luat oile şi este posibil să fi luat şi ciobanul. Aţi doi bărbaţi surprinşi de viitură în Făgeţelu au reuşit să se salveze.

„A fost o rupere de nori şi o viitură pe pârâul Ciorâca. Sperăm ca ciobanul să fi reuşit să se salveze dar este posibil să fi fost luat de viitură, acum îl căutăm. Avem şi două case inundate”, a declarat marţi, primarul comunei Făgeţelu, Constantin Popescu, citat de Agerpres.

Viitură şi în Vâlcea: Râul Luncavăţ a ieşit din matcă şi a distrus 200 de locuinţe

Nedeloiu a precizat că în prezent sunt inundaţii în mai multe localităţi, a ieşit din matcă şi râul Vedea, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării şi ajutorarea persoanelor în localităţile Dobroteasa, Verguleasa, Găvăneşti, Făgeţelu, Poboru.

Pompierii au salvat marţi la Făgeţelu, judeţul Olt, două persoane, o femeie şi un bărbat care au fost surprinşi de viitură. Femeia a fost surprinsă de o viitură şi a reuşit să se prindă de un stâlp unde a reuşit să rămână până au ajuns pompierii cu o barcă pneumatică, iar bărbatul este un cioban din Făgeţelu, care a fost căutat timp de două ore în zona inundată, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dan Nedeloiu.

În localitatea Teiuşi patru persoane sunt izolate pe o insulă aflată într-o zona inundată, iar spre aceştia se îndreaptă echipaje de pompieri.