Ciocniri violente în Venezuela, într-o regiune minieră, soldate cu opt morţi

Opt persoane au fost ucise în confruntările dintre presupuși infractori și forțele de ordine într-o zonă unde grupările criminale își dispută zăcămintele de aur, a anunțat marți justiția venezueleană

15 aug. 2017, 17:58
Ciocniri violente în Venezuela, într-o regiune minieră, soldate cu opt morţi

„Opt persoane și-au pierdut viața după confruntări cu o patrulă mixtă de militari și polițiști în sectorul La Lagunita”, în localitatea El Callao (statul Bolivar, la granița cu Brazilia), a informat Parchetul într-un mesaj publicat pe Twitter, fără să ofere mai multe detalii.

Aceste decese nu au legătură cu violenta criză politică cu care se confruntă Venezuela, soldată cu 125 de morți în peste patru luni de manifestații cerând plecarea președintelui socialist Nicolas Maduro, pe fondul prăbușirii economice a țării.

Potrivit cotidianului El Universal, cele opt victime de marți făceau parte dintr-o grupare criminală și nu aveau acte de identitate asupra lor. El Callao, oraș cu 21.000 de locuitori, este cunoscut pentru comerțul cu aur, în această regiune cu violențe repetate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Venezuela: 18 arestări după atacul asupra unei garnizoane

Anul trecut, în localitatea apropiată Tumeremo, 17 mineri au fost uciși de gloanțe și abandonați într-o groapă comună.

Câteva luni mai târziu, alte 11 persoane au fost masacrate în același oraș, unde grupările criminale luptă pentru preluarea controlului asupra zăcămintelor de aur, potrivit autorităților.

Conform datelor prezentate de justiția venezueleană, anul trecut au fost înregistrate 21.752 de crime în întreaga țară, o rată de omucideri de 70,1 la 100.000 de locuitori, de peste nouă ori media globală.