Dacian Cioloş a cerut ministerelor să instruiască funcţionarii privind aplicarea Ordonanţei referitoare la debirocratizare

Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei primului-ministru, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că premierul Dacian Cioloş a semnat scrisori de aşteptare către ministere, în care le-a cerut să precizeze clar în fişa postului pentru funcţionarii care intră în contact cu cetăţenii, la ghişeu, ce atribuţii noi au, în urma adoptării Ordonanţei privind debirocratizarea.

06 iul. 2016, 14:43
Dacian Cioloş a cerut ministerelor să instruiască funcţionarii privind aplicarea Ordonanţei referitoare la debirocratizare

”Premierul a semnat scrisori de aşteptare către toate ministerele, toţi miniştrii, care au în subordonare servicii publice, agenţii care intră în contact direct cu cetăţeanul, pe punctele specifice pentru care s-au făcut simplificări în Ordonanţa de săptămâna trecută”, a spus şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache, potrivit news.ro.

Şeful Cancelariei primului-ministru a menţionat că aceste scrisori cuprind instrucţiuni foarte clare pentru ministere şi miniştri, cu privire la ceea ce se aşteaptă în perioada următoare de la ministere.

Dragoş Tudorache a spus că, marţi, la nivelul trezoreriilor, la nivel judeţean, la prefecturi, s-au luat măsuri pentru a exista conturile unice puse la cetăţenilor, pentru plata taxelor pentru permise, pentru înmatriculări şi paşapoarte.

Guvernul a adoptat, pe 28 iunie, măsurile de debirocratizare a administraţiei, anunţate de către premierul Dacian Cioloş, între care scutirea de taxa de timbru pentru cartea de identitate, renunţarea la copiile legalizate, reducerea numărului de taxe pentru eliberarea unor documente. Noile măsuri stabilesc inclusiv posibilitatea plăţii online a amenzilor de circulaţie, dar şi înregistrarea video a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.