Circulaţie feroviară întreruptă în Harghita, după ce un brad a căzut peste linia de tensiune

Cinci trenuri au avut, luni, întârzieri de până la 120 de minute, după ce circulaţia feroviară pe magistrala 400 Siculeni - Braşov a fost întreruptă mai mult de două ore, din cauza unui brad care a căzut pe firele de tensiune, la Băile Tuşnad.

14 dec. 2015, 11:27
Circulaţie feroviară întreruptă în Harghita, după ce un brad a căzut peste linia de tensiune

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, a declarat că bradul s-a prăbuşit peste linia de contact în jurul orei 5.00, circulaţia feroviară fiind întreruptă până la remedierea situaţiei, potrivit Mediafax.

De dimineaţă, în jurul orei 5.00, a căzut un brad pe firul de contact la Băile Tuşnad. Angajaţii de la Secţia Linii au intervenit cu drujbe, au tăiat copacul şi după ora 7.00 circulaţia a fost reluată„, a spus Constantin Nuţ.

Din cauza bradului căzut peste linia de tensiune la Băile Tuşnad, cinci trenuri care au circulat pe magistrala 400 au avut întârzieri de până la 120 de minute, între ele şi trenul internaţional 407 Budapesta – Braşov. „Cea mai mare întârziere, de aproximativ două ore, a avut-o trenul 4502 Miercurea Ciuc-Braşov, urmat de trenurile 4501 Braşov-Miercurea Ciuc, 4504 Miercurea Ciuc-Braşov, internaţionalul 407 Budapesta-Braşov şi 4505 Braşov-Miercurea Ciuc„, a declarat, la rândul său, preşedintele sindicatului OSIM CFR Harghita, Cosmin Sorin Micloş.

Traficul feroviar pe magistrala 400 Siculeni – Braşov se desfăşoară, în prezent, în condiţii normale.