Cisterna răsturnată în judeţul Mureş a fost scoasă din râu. Motorina a fost transvazată în altă cisternă

Cisterna care s-a răsturnat, vineri seara, într-un pârâu în zona localităţii Chendu din judeţul Mureş a fost scoasă sâmbătă de echipele de intervenţie, iar încărcătura de motorină a fost transvazată într-o altă cisternă. În paralel, zona este monitorizată de autorităţile de mediu care au intervenit pentru a înlătura poluarea produsă de o parte din motorina care s-a revărsat în apele pârâului.

24 mart. 2018, 16:17
Cisterna răsturnată în judeţul Mureş a fost scoasă din râu. Motorina a fost transvazată în altă cisternă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, pentru News.ro că operaţiunile de scoatere a cisternei răsturnate au continuat, sâmbătă, fiind mai întâi transvazată motorina din cele cinci compartimente ale cisternei.

Virag a spus că în paralel, încă de vineri seară, echipe de la Apele Române, Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au intervenit cu baraj flotant pentru a limita efectele scurgerii de motorină în pârâul din apropiere.

Virag a spus că operaţiunile de golire a cisternei şi apoi de scoatere a acesteia şi a capului tractor în afara părţii carosabile au durat câteva ore, fiind nevoie chiar şi de oprirea circulaţiei pentru o perioadă de timp.

Operaţiunea aproape s-a încheiat şi mai rămâne doar ca cisterna şi capul tractor să fie ridicate de la faţa locului”, a mai spus Virag.

Cisterna plină cu aproximativ 31.000 de litri de combustibil s-a răsturnat, vineri seară, în afara părţii carosabile a DN 13, judeţul Mureş, în urma accidentului şoferul fiind rănit. La faţa locului au fost mobilizate echipaje de pompieri, care au izolat zona în vederea remedierii problemei şi evitării unei explozii.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Chendu şi din cauza acestuia traficul pe DN 13 a fost blocat timp de câteva ore.

Întreaga operaţiune de la faţa locului a fost monitorizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş şi Garda de Mediu deoarece o parte din combustibil s-a scurs într-un pârâu din zonă.

Şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a declarat, vineri seară, că s-au luat măsuri pentru limitarea poluării după ce o parte din motorina din cisternă a început să se scurgă în Pârâul Chendu care este afluent al Râului Târnava Mică.

Ştefănescu a spus că pompierii au fost ajutaţi de angajaţii de la Apele Române pentru a se limita efectele poluării, precizând că din primele informaţii efectele nu sunt grave.