City-break în Barcelona: 5 locuri pe care să nu le ratezi

Barcelona, capitala Cataloniei, dar şi al doilea cel mai mare oraş spaniol după Madrid, este unul dintre cele mai frumoase oraşe europene - Iată ce atracţii turistice determină turiştii să spuna despre Barcelona că este cel mai frumos oraş de pe vechiul continent!

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 09:37
City-break în Barcelona: 5 locuri pe care să nu le ratezi

Sagrada Familia

Bineînţeles, nicio listă cu obiective turistice din Barcelona nu poate începe cu alt obiectiv turistic decât clădirea emblematică a oraşului. Construcţia acstei impresionante biserici a început încă din anul 1882, însă lucrările nu au fost finalizate încă. Antonio Gaudi este cel care a făcut proiectul bisericii, la care a lucrat mai bine de 40 de ani.

Sagrada Familia are 18 turnuri, care simbolizează apostolii, evangheliştii, pe Sfânta Fecioară şi pe Iisus Hristos. Conform planului lui Gaudi, turnul lui Iisus va avea o cruce uriaşă, a cărei înălţime va fi însă cu un metru mai mică decât cea a unui munte de lângă Barcelona, pe motiv că arhitectul considera că lucrarea sa nu trebuie să fie mai măreaţă decât a lui Dumnezeu.

Citeşte şi  Top 10 cele mai frumoase plaje din lume

Dacă vizitezi Sagrada Familia, nu numai că ai ocazia de a vedea un lăcaş de cult unic, însă vei putea contribui, prin plata biletului, la finalizarea construcţiei.

Parcul Guell

Tot lui Gaudi trebuie să îi mulţumim şi pentru cel mai inedit parc din Europa. Arhitectura modernistă specific catalană face ca acest parc să fie de-a dreptul deosebit. Vei fi surprinsă să constaţi că nu plantele şi arborii ocupă cea mai mare suprafaţă a parcului, ci coloanele de piatră ori formele ondulate acoperite de sticla colorată în stil mozaic.

Citeşte mai mult pe feminis.ro