Ciugud, judeţul Alba, satul în care ar vrea să locuiască toţi orăşenii VIDEO

Viaţa la sat poate fi mai confortabilă ca la oraş, chiar şi în România. Dovada este o comună din Alba, unde sunt drumuri agricole asfaltate, internet wireless gratuit, piste pentru biciclete, dar şi iluminat public din energie verde. Totul a fost făcut din bani europeni.

09 mart. 2016, 06:59
Ciugud, judeţul Alba, satul în care ar vrea să locuiască toţi orăşenii VIDEO

Sunt şase sate în comună şi în jur de 3.200 de locuitori. Iar oamenii continuă să se mute în zonă.Comuna Ciugud este prima din ţară în care s-au asfaltat drumurile agricole.

„E primul drum de exploataţie agricolă, drum de câmp, asfaltat finaţat din programul naţional de dezvoltare rurală. 26 de kilometri de drum care deservesc peste 1500 de hectare de teren arabil  leagă între ele trei comunităţi”, a spus primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, potrivit adevarul.ro.

Drumul a primit denumirea de Mini-Transalpina de Ciugud şi îi ajută pe oameni să ajungă la terenurile şi fermele lor pe şosea, nu prin noroaie.

Tot Ciugud este şi prima comună din ţară în care s-au făcut piste de biciclete. Oamenii au şi internet wireless gratuit, dar şi energie verde produsă de o microcentrală eoliană şi câteva panouri solare.

Toate proiectele au costat 16 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Autorităţile au de gând să construiască în Ciugd şi un teren de golf.

Citeşte şi Aproape un milion de euro pentru îndiguirea unui parc din Piteşti