Aproape un milion de euro pentru îndiguirea unui parc din Piteşti

Primăria Pitești va cheltui în acest an aproape un milion de euro pentru realizarea digurilor de protecție ale unui parc amenajat într-o zonă inundabilă, pe malul râului Argeș.

RomaniaTV.net
18 feb. 2016, 10:06
Aproape un milion de euro pentru îndiguirea unui parc din Piteşti

Primăria Pitești are prevăzut în bugetul local suma de 4 milioane de lei pentru „lucrări de apărare de mal (inclusiv de recuperare a terenurilor) Parc Lunca Argeșului”, investiția urmând să se finalizeze până în decembrie 2016.

Parcul Lunca Argeșului a fost afectat de inundațiile din primăvara anului 2014, când mai multe zone au fost acoperite de apă, iar malul râului a fost erodat și chiar s-a prăbușit pe unele porțiuni. Ulterior a fost interzis accesul pe unele alei din cauza riscului prezentat de terenul instabil.

Potrivit Agerpres, autorităților locale li s-a reproșat atunci că nu au luat măsuri de protecție, deși în avizul dat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, înainte de începerea construcției, se menționa faptul că o parte a viitorului parc se află într-o zonă inundabilă. În plus, însăși denumirea parcului sugerează același lucru, o luncă fiind, prin definiție, „o porțiune inundabilă de teren situată de-a lungul unei ape curgătoare”.

Parcul Lunca Argeșului, inaugurat în anul 2013, a fost realizat în cadrul unui proiect de 9 milioane de euro, din care aproape jumătate fonduri nerambursabile, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor — poli urbani de creștere”.

Parcul, a cărui amenajare a durat un an și jumătate, are 15 kilometri de alei și 4 kilometri de piste pentru biciclete, terenuri de sport, fântâni arteziene și câteva sute de bănci.