Aproape un milion de euro pentru îndiguirea unui parc din Piteşti

Publicat: Joi, 18 Februarie 2016 12:06 // Actualizat: Joi, 18 Februarie 2016 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Pitești va cheltui în acest an aproape un milion de euro pentru realizarea digurilor de protecție ale unui parc amenajat într-o zonă inundabilă, pe malul râului Argeș.

Primăria Pitești are prevăzut în bugetul local suma de 4 milioane de lei pentru "lucrări de apărare de mal (inclusiv de recuperare a terenurilor) Parc Lunca Argeșului", investiția urmând să se finalizeze până în decembrie 2016.

Parcul Lunca Argeșului a fost afectat de inundațiile din primăvara anului 2014, când mai multe zone au fost acoperite de apă, iar malul râului a fost erodat și chiar s-a prăbușit pe unele porțiuni. Ulterior a fost interzis accesul pe unele alei din cauza riscului prezentat de terenul instabil.

Potrivit Agerpres, autorităților locale li s-a reproșat atunci că nu au luat măsuri de protecție, deși în avizul dat de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, înainte de începerea construcției, se menționa faptul că o parte a viitorului parc se află într-o zonă inundabilă. În plus, însăși denumirea parcului sugerează același lucru, o luncă fiind, prin definiție, "o porțiune inundabilă de teren situată de-a lungul unei ape curgătoare".

Parcul Lunca Argeșului, inaugurat în anul 2013, a fost realizat în cadrul unui proiect de 9 milioane de euro, din care aproape jumătate fonduri nerambursabile, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor — poli urbani de creștere".

Parcul, a cărui amenajare a durat un an și jumătate, are 15 kilometri de alei și 4 kilometri de piste pentru biciclete, terenuri de sport, fântâni arteziene și câteva sute de bănci.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
euro malul râului Argeș Parc Lunca Argeșului Primaria Arges zonă inundabilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 feb 12:30
... Primăria Pitești va cheltui în acest an aproape un milion de euro pentru...
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H