Clanul Bercea, circ în sala de judecată. Instanţa se pronunţă la 20 octombrie în dosarul de ŞANTAJ

Membrii clanului Bercea au început să plângă în faţa magistraţilor şi au invocat numele lui Traian Băsescu. DNA a cerut ca patru dintre cei cinci membri ai familiei Anghel judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu să fie condamnați la închisoare, în timp ce avocatul Pavel Abraham a pledat pentru achitarea celor cinci, instanța urmând să se pronunțe în 20 octombrie.

06 oct. 2015, 14:45
Clanul Bercea, circ în sala de judecată. Instanţa se pronunţă la 20 octombrie în dosarul de ŞANTAJ

Marţi s-a judecat ultimul termen la Tribunalul Constanţa în dosarul în care fratele fostului preşedinte îi acuză pe interlopi că l-au şantajat. La intrarea în sala de judecată, Mircea Băsescu a declarat că are speranţe mari că va ieşi învingător. De cealaltă parte, familia lui Bercea este sigură că va fi achitată.

Citeşte şi: Bercea Mondial, ELEV în clasa a V-a în ÎNCHISOARE

Cu aşteptări mari a venit marţi Mircea Băsescu la Tribunalul Constanţa la ultimul termen din dosarul de şantaj. Cumetrii săi, familia lui Bercea Mondial, speră şi ei ca judecătorii să le dea dreptate şi să-i achite.

„Aştept o achitare. Ce l-am şantajat eu pe Mircea, nu l-am şantajat. Încrezătoare azi. Sunt încrezătoare”,a precizat Izaura.

În acest dosar, Mircea Băsescu îi acuză pe cei din clanul Bercea că l-ar fi şantajat şi că i-ar fi cerut bani ca să nu dezvăluie informaţii compromiţătoare despre el.

Acesta cere daune de un milion de euro, pentru că susține că i-a fost afectată imaginea. Fratele fostului preşedinte este acuzat de procurori că a primit în total 250.000 de euro de la fiul lui Bercea, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să îi dea o sentinţă mai uşoară lui Sandu Anghel, închis pentru tentativă de omor. 

Citeşte şi: Kovesi susţine că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a negat oficial toate acuzaţiile la adresa ei

Procurorul DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fănica Anghel și Marius Constantin să fie condamnați la închisoare, în timp ce Grinică-Ion Anghel să fie internat într-un centru educativ. Pentru Izaura Anghel, procurorii vor pedeapsa maximă, de șapte ani de închisoare.

De asemenea, DNA a solicitat instanței să admită cererea părții civile din acest dosar, Mircea Băsescu, și obligarea inculpaților la plata de despăgubiri către acesta.

Mircea Băsescu îi acuză pe toți de șantaj. Ei susțin că doar au vrut să-și recupereze banii pe care-i dăduseră pentru ca Bercea Mondial să primească o sentință ușoară, pe care, într-un final, n-a primit-o.