Claudiu Manda, despre banii daţi de Ghiţă lui Kovesi pentru maşină: O să discutăm la Comisia SRI despre asta, este un subiect important

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat că forul legislativ va discuta despre afirmaţiilor lui Sebastian Ghiţă potrivit cărora fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut acestuia 7.000 de euro cash ca să-i dea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi pentru a-şi cumpăra o maşină.

12 apr. 2018, 19:03
Claudiu Manda, despre banii daţi de Ghiţă lui Kovesi pentru maşină: O să discutăm la Comisia SRI despre asta, este un subiect important

„Este un subiect important. O să discutăm despre el, nu-l vom evita”, a spus Manda, într-o emisiune difuzată joi seară de postul A 3.

Sebastian Ghiţă a confirmat, în luna martie a acestui an, o serie de dezvăluiri ale jurnalistului Dan Andronic potrivit cărora fostul deputat i-ar fi dat bani lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruţa Kovesi pentru ca aceasta să îşi cumpere o maşină, bani care nu ar mai fi fost returnaţi de procurorul-şef DNA.

Sebastian Ghiţă: I-am dat bani lui Kovesi pentru o maşină. Banii nu au mai fost returnaţi. Kovesi: Minciună incalificabilă

„Confirm dezvăluirea lui Andronic, este reală, i-am dat banii lui Kovesi pentru maşină, banii nu au mai fost returnaţi”, a precizat Ghiţă.

Afirmaţiile fostului deputat au venit după ce jurnalistul Dan Andronic a declarat că Sebastian Ghiţă i-a povestit că Laura Codruţa Kovesi a vrut să îşi cumpere o maşină, în timp ce era la Bruxelles, ca înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Laura Codruţa Kovesi nu ar fi avut însă bani suficienţi, mai având nevoie de 7.000 de euro. Drept urmare, Florian Coldea ar fi apelat la omul de afaceri Sebastian Ghiţă ca să facă rost de restul de bani pentru Laura Codruţa Kovesi. Iar Sebastian Ghiţă i-ar fi dat 7.000 de euro cash lui Florian Coldea ca să-i dea Laurei Codruţa Kovesi pentru a-şi completa restul sumei necesare.

Sebastian Ghiţă, despre banii daţi procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi: I-am pus în plic şi i-a primit cash

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, pe 28 martie, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că faptul că a primit bani de la Sebastian Ghiţă, aşa cum a susţinut jurnalistul Dan Andronic că i-a spus fostul deputat, reprezintă „o minciună incalificabilă”. 

“Faptul că am primit bani de la Sebastian Ghiţă este o minciună incalificabilă şi, prin urmare, în mod categoric, voi urma căile legale”, se arată într-un răspuns al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, remis la solicitarea MEDIAFAX.