Clip bizar al Jandarmeriei, de Centenar. Postarea a stârnit un val de critici din partea opiniei publice VIDEO

O postare pe Facebook a Jandarmeriei Salaj i-a bagat pe internauți în ceață. Într-un clip despre Centenar, jandarmii se contrazic pe seama cifrelor 6 şi 9, formate din pietre. La un moment dat, o fetiţă le spune să gândească ”româneşte”, după ce aşează pietrele sub forma numărului 100.

27 nov. 2018, 06:53
Clip bizar al Jandarmeriei, de Centenar. Postarea a stârnit un val de critici din partea opiniei publice VIDEO

Filmarea durează 36 de secunde şi se vrea a fi un demers de promovare a Centenarului Marii Uniri. Un jandarm susţine cu tărie că ar fi vorba despre cifra 6, celalălt afirmând că este, de fapt, cifra 9. „Conflictul” este aplanat de către o fetiţă îmbrăcată în straie populare, care le face semn să se apropie şi reaşează pietrele astfel încât formează numărul 100. La final, le spune „Gândiţi româneşte”.

Postarea a fost aspru criticată de către utilizatori, mulţi dintre ei susţinând că este lipsită de sens. „Să treacă odată Centenarul şi se oprească această efervescenţă „creativă”. Se chinuie şi ei, ne chinuim şi noi”, „Doi ciudați se ceartă pe un 69 și îi împacă o copilă? Ce pervers a gândit asta?”, ” Pt 6/9 s-au folosit 31 de pietre. Pt 100 s-au folosit 54 de pietre. Dar tot baiatul e vinovat, ca nu poate sa se bucure, imaginadu-si cele 23 de pietre lipsa, pe care fetita le tinea ascunse. Curat romaneste!”, sunt doar cţteva dintre comentariile critice ale inetrnauţilor.

Clipul vine la doar o lună distanţă de o altă postare virală. Atunci, jandarmii sălăjeni publicau o fotografie cu câteva persoane prinse la furat de lemne şi un câine, în cazul tuturor, inclusiv al patrupedului, capetele fiind înlocuite cu nişte dreptunghiuri sau pătrate albe, pentru ca protagoniştii să nu poată fi identificaţi.