TRAGEDIE. Fotbalistul Patrick Ekeng A MURIT după ce ce s-a prăbuşit pe teren VIDEO

Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez al lui Dinamo, a murit după ce s-a prăbuşit pe teren la meciul cu Viitorul şi a ajuns la spital în stop cardiac. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de 70 de minute, fără rezultat.

06 mai 2016, 19:37
TRAGEDIE. Fotbalistul Patrick Ekeng A MURIT după ce ce s-a prăbuşit pe teren VIDEO

UPDATE 7: Clubul Steaua şi-a exprimat condoleanţele după decesul mijlocaşului în vârstă de 26 de ani al echipei Dinamo, Patrick Ekeng, prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook. „Dumnezeu să te odihnească, Patrick Ekeng! FC Steaua Bucuresti îşi exprimă regretul şi profundă tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a jucătorului celor de la FC DINAMO BUCURESTI, Patrick Claude Ekeng, la vârsta de doar 26 de ani. Clubul nostru îşi manifestă în mod public sprijinul moral pentru familia lui Patrick, precum şi pentru colegii şi antrenorii acestuia, care au fost martorii acestui eveniment şocant, petrecut pe terenul de fotbal! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

UPDATE 6: După 70 de minute de încercări de resuscitare, medicii au anunţat familia şi apropiaţii că Patrick Ekeng a murit!

Comunicat oficial al Spitalului Floreasca: „Am primit un pacient de 26 de ani care s-a prăbuşit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare din câte ştim. Manevrele au durat aproximativ o oră şi 30 de minute şi au rămas fără rezultat, iar pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment. Cauzele pot fi multiple şi vor fi relevate de necropsie”.

UPDATE 5: Oficial Dinamo: „De cand a ajuns aici il resusciteaza, isi revine un minut, doua, apoi intra din nou in stop!”

UPDATE 4: Şerban Brădişteanu, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, la Dolce Sport: „Medicii fac tot posibilul sa-l resuscieze. Situatia e foarte dificila si e imposibil de stiut cum va evolua situatia. La 4-5 minute fara circulatie si fara oxigenare, creierul sufera grav. Nu poate sa spuna nimeni ca sigur va fi mult mai rezistent la ischiemie cerebrala un sportiv anrenat. Manevrele de resuscitare si diagnostic trebuie facute acolo. Orice minut pierdut poate sa reduca posibilitatea de resuscitare a pacientului. Nu exista un timp dat pentru manevrele de resuscitare. Cordul a pornit, iar s-a oprit, iar s-au efectuat manevre. Acum el este intubat. Manevrele continua pana cand cordul se opreste iremediabil! Nu se poate renunta dupa 10 minute, dupa jumatate de ora, o ora. Au fost situatii in care am resuscitat ore intregi si am reusit repornirea cordului, important e sa nu fi ramas creierul fara oxigen si sa se fi produs leziuni iremediabile”.

UPDATE 3: Cornel Dinu, administrator-delegat Dinamo: „Sunt 10 medici acolo. Se încearcă resuscitarea, însă nu vreau să mă pronunț. Am văzut scena, s-a prăbușit la mijloc secerat parcă. În primele minute nu i s-au dat intervențiile necesare în astfel de cazuri. Salvarea a venit după 3 minute, a scos o targă și n-am văzut nicio mască pentru a i se pune pe față. Acum se chinuie 10 medici să-l resusciteze. Timpul a fost foarte lung și poate fi o tragedie imensă. La Cătălin Hîldan e cu totul altceva, aparține istoriei. Dacă se intervenea direct atunci de medicii de la salvarea probabil nu se mai întâmpla acea tragedie. În Anglia se vine imediat și-ți pune masca de oxigen pe față”.

UPDATE 2: Pe fişa lui Ekeng scria şoc cardiogen, susţine ProSport. Un medic specialist din Bucureşti a explicat: „Şocul este generat de inimă. Este o boală cardiacă. O stare metabolică care are la bază sistarea circulaţiei sângelui prin oprirea inimii către organele vitale: creier, rinichi, mai ales creierul”.

UPDATE 1: Purtatorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa: „După mai bine de 30 de minute, nu răspunde la manevrele de resuscitare!”.

Patrick Ekeng, 26 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar medicii le-au transmis jurnaliştilor că nu pot da pentru moment informaţii suplimentare. Comunicarea se va face prin intermediul purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţe, anunţă Digi Sport.

Sport.ro anunţă că fotbalistul a ajuns la terapie intensivă, dar nu răspunde manevrelor de resuscitare.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, a intrat plângând in spital. Mai mulţi fani ai lui Dinamo au ajuns şi ei în faţa spitalului.

Scandal mare în faţa spitalului. Jandarmii au intrat violent în suporteri. Lumea este foarte agitată.

Ce s-a petrecut în minutul 69 al meciului Dinamo – Viitorul

La doar 7 minute după ce Mircea Rednic l-a trimis în teren în confruntarea cu Viitorul, mijlocaşul la închidere de 26 de ani din Camerun s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inert. Imediat, jucătorii Viitorului au trimis mingea în aut, realizând că este vorba de o problemă gravă.

Mijlocaşul dinamovist a primit imediat îngrijiri la nivelul gazonului, însă a rămas inconştient fiind urcat în ambulanţă şi dus la Spitalul de Urgenţă.

2 minute şi 40 de secunde au trecut din momentul în care Ekeng a căzut pe gazon şi până când ambulanţa a intrat în teren

Din reacţiile avute de jucători, problemele lui Ekeng sunt extrem de grave.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, a fost surprins de camerele de filmat plângând în hohote. La fel şi Mircea Rednic, dar şi alţi fotbalişti ai clubului din Ştefan cel Mare, care s-au gândit fără îndoială la tragedia lui Cătălin Hîldan.

Meciul Dinamo – Viitorul, din etapa a 9-a a play-off-ului din Liga I, s-a terminat egal, 3-3.

Patrick Ekeng a mai jucat la Le Mans, Lausanne Sports şi Cordoba. Are 7 selecţii în naţionala Camerunului.