CM de gimnastică. Octavian Bellu: Nu plecăm la Mondiale cu presiunea de a lua medalii

România participă cu 3 sportive în concursul feminin individual al CM individuale de gimnastică de la Anvers (30 septembrie-6 octombrie): Larisa Iordache, Sandra Izbaşa şi Alina Ştefania Stănilă. Într-un interviu acordat Agerpres, Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului nostru spune că sportivele noastre nu vor merge la Mondiale cu presiunea de a urca pe podium, după modul sinuos în care s-a derulat pregătirea.

25 sept. 2013, 11:47
CM de gimnastică. Octavian Bellu: Nu plecăm la Mondiale cu presiunea de a lua medalii

Campionatele Mondiale individuale de gimnastică se vor desfăşura în perioada 30 septembrie – 6 octombrie, în oraşul belgian Anvers, dar antrenorul Octavian Bellu ne avertizează să nu ne facem speranţe la medalii, ca la alte ediţii.

Într-un interviu acordat Agerpres, el a precizat  că Larisa Iordache, multiplă campioană europeană şi medaliată cu bronz la JO 2012, a avut o perioadă lungă de inactivitate, care i-a afectat pregătirea, la fel ca şi Sandra Izbaşa, dublă campioană olimpică la sol şi sărituri, prinsă cu diverse obligaţii cu studiile. De asemenea, Diana Bulimar, accidentată chiar înaintea Naţionalelor de la Bucureşti, a fost înlocuită de Alina Ştefania Stănilă, care va avea prilejul să debuteze la Mondialele de senioare.

Nu avem obiective pentru această competiţie. Pentru că am mai spus-o, campionatele astea individuale nu dau, nu-mi dau mie, o perspectivă primară în ceea ce se va întâmpla sau ceea ce gândeşti că se va întâmpla la anul, peste 2 sau 3 ani. Aşa am gândit tot timpul şi nu ştiu dacă am gândit bine sau rău, pentru mine gimnastica s-a numărat în olimpiade. Mondialele sunt nişte etape: de calificare, de luare de contact cu nivelul actual şi adaptarea la codul de punctaj, dacă mă refer la Stănilă.

Pentru Larisa şi Sandra e un moment în care îşi probează potenţialul, mă refer la Larisa, pentru că Sandra a şi declarat că după acest Mondial va hotărî ce va face mai departe. Are şi ea o groază de lucruri de rezolvat în viaţa asta normală, nu în cea de performanţă.

Nu plecăm nici cu presiunea de a lua medalii. Să vedem ce se poate face, pentru că pregătirea a fost total atipică la Larisa. Eu sunt mulţumit că ajunge la Campionatele Mondiale şi că dovedeşte că se află în creştere de potenţial, dar nu pot să-i pun acum pe umeri presiunea aceasta că e speranţa noastră la medalii. Sau aceeaşi presiune s-o pun pe Sandra. Nu, este doar o etapă pe care trebuie s-o parcurgem„, a spus Octavian Bellu.