CNAS: Medicii din centrele universitare ar putea fi trimişi în spitalele din oraşele mici din ţară

Un nou proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate îi vizează pe medicii specialişti din centrele universitare. Aceştia ar putea fi trimişi să ofere consultaţii şi în oraşele mai mici din ţară. Propunerea CNAS nu este, însă, deloc pe placul medicilor, care susţin că nu pot fi obligaţi să profeseze în alte centre.

22 oct. 2015, 12:34
CNAS: Medicii din centrele universitare ar putea fi trimişi în spitalele din oraşele mici din ţară

Spitalul din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa, se numără printre spitalele în care majoritatea specialităţilor sunt asigurate de un singur medic. Astfel că, propunerea Casei naţionale de Asigurări de Sănătate ar fi o soluţie salvatoare pentru astfel de unităţi sanitare.

Cu toate acestea, medicii specialişti nu sunt foarte optimişti.

Resursa umană trebuie să fie favorizată să plece undeva. Dacă se vor crea avantaje, să zicem o zi de lucru într-un spital din provincie în spitalul cutare este plătită nu ştiu cum poate este de acceptat. dar ca decizie administrativă, sub nicio firmă„, a spus prof.dr. Marcel Tanţău, potrivit stiriletvr.ro

Conducerea Casei de Asigurări, insă, este dispusă să negocieze. 

„Este doar o intenţie de a deplasa specialiştii către bolnavi şi nu a duce toţi bolnavii într-un centru universitar. Va trebui să ne aşezăm la masă toţi actorii din sistem şi să vedem care ar fi soluţia cea mai bună”, a declarat preşedintele CNAS, Vasiel Ciurchea.

Medicii specialişti spun că ar fi de acord cu acest proiect doar dacă în acele unităţi sanitare ar exista condiţii bune pentru tratarea pacienţilor, altfel soluţia rămâne tot transferarea lor în oraşele mari.

Citeşte şi Medicii de familie, REVOLTAŢI: Prin eliminarea limitei minime de pacienţi vor să DISTRUGĂ medicina de familie