COADĂ la Primărie, pentru voucherele de biciclete. Unei tinere i s-a făcut rău VIDEO

Peste o sută de persoane s-au strâns marţi la Primăria Capitalei, pentru a depune cereri de obţinere a unuia dintre cele 5.000 de vouchere în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unei biciclete sau a unui mijloc de transport pe două roţi. Printre doritori sunt şi pensionari care doresc să îşi schimbe bicicleta sau să obţină un tichet pentru copii.

25 iul. 2017, 09:30
COADĂ la Primărie, pentru voucherele de biciclete. Unei tinere i s-a făcut rău VIDEO

UPDATE: Înscrierile pentru pentru obţinerea unui voucher în valoare de 500 de lei în vederea achiziţionării unei biciclete au fost suspendate marţi seara după ce, până la ora 18.30 fuseseră procesate 4136 de cereri depuse la Centrul de Relaţii cu Publicul, iar alte peste 14.500 de solicitări fuseseră trimise pe mail. PMB a anunţat că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile şi vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului „Biciclişti în Bucureşti” existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere.

Bucureştenii au mers încă de dimineaţa la Registratura Generală pentru a sta la rând să depună cererea de obţinere a unui voucher de 500 lei, chiar dacă Primăria a anunţat că solicitările pot fi depuse şi prin e-mail.

O femeie a aflat marţi dimineaţa de voucherele pentru biciclete. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a mers la Primărie să vadă care este oferta.

„Pentru unul dintre copii, că pentru mine, la vârsta mea, e mai greu. Nu am informaţii complete referitoare la bani, dar am înţeles că oferta este gratuită. Eram în staţia de troleu şi am primit informaţii de la cetăţenii de la rând. Aveam o altă direcţie. Vreau să ştiu care e oferta. Am înţeles că se dau vouchere din fonduri europene pentru biciclete”, spune femeia.

O altă doamnă, aceeaşi poveste. Diferenţa este că şi-ar dori trei vouchere.

„Stau la coadă pentru mine şi doi copii, dacă se poate. Aş vrea trei biciclete, eu încerc dacă se poate. Copiii sunt la serviciu. I-am chemat, dacă nu sunt ei nu se poate. Merg pe bicicletă prin parcuri, pădure, nu prin oraş”, explică Viorica Iordache.

De asemenea, unei tinere care stătea la rând i s-a făcut rău.

Primăria Generală a Capitalei anunţă că solicitările pentru acordarea tichetelor de achiziţie a bicicletelor se pot depune şi prin email, decizia fiind luată ca urmare a numărului mare de persoane care s-au arătat interesate să obţină acest voucher.

Pentru înscrierea în Program este nevoie ca solicitanţii să printeze, să completeze formularul de înscriere, să-l semneze, şi să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părţi în cazul celor cu vize de reşedinţă), la adresa [email protected]. Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeaşi zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid şi ghişeele pentru relaţii cu publicul„, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

VEZI şi CONDIŢIILE achiziționării de vouchere pentru biciclete