ULTIMA FIŢĂ la mare este făcută praf de MEDICI. Ce metodă de autobronzat face ravagii la PLAJĂ

Canicula îşi face simţită prezenţa, astfel că apare şi obsesia tinerelor pentru a obţine un bronz perfect. Experţii avertizează împotriva noii tendinţe de frumuseţe, care foloseşte ca autobronzant Coca-Cola.

26 iun. 2017, 15:45
ULTIMA FIŢĂ la mare este făcută praf de MEDICI. Ce metodă de autobronzat face ravagii la PLAJĂ

O tendinţă periculoasă care a apărut în Marea Britanie anul trecut începe să-şi facă simţită prezenţa din nou. Astfel, tot mai mulţi oameni aleg să folosească Coca-Cola pe post de accelerator de bronzare. Mai exact, iubitorii de soare renunţă la factorul de protenţie al unei creme de plajă în favoarea unei sticle de Coca-Cola, având convingerea că nuanţa de caramel îi va da pielii o strălucire aparte.

Din moment ce băutura este plină de acid, Coca-Cola poate exfolia celulele moarte ale pielii şi, astfel, aceasta va deveni mai sensibilă la arsurile solare.

„În timp ce unii cred că Coca-Cola poate accelera bronzarea, băutura carbogazoasă poate fi periculoasă şi nu recomand utilizarea lichidului pe post de autobronzant. Aplicarea lichidului pe piele poate duce la o întunecare temporară sau la colorarea pielii, dar, din cauza faptului că acesta are acid, poate exfolia celulele moarte, sporind capacitatea luminii UV de a pătrunde în piele, existând riscul unei arsuri solare”, a declarat expertul în dermatologie, Joshua Zeichner.

Chiar şi reprezentanţii Coca Cola din Marea Britanie au făcut un apel pentru a nu se folosi băutura în alte scopuri: „Cât de mult ne place Coca Cola, cu siguranţă nu am recomanda utilizarea ei ca protecţie solară”.