COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

COD FISCAL 2014: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Codului fiscal. Noul document cuprinde modificarile introduse prin Legea nr. 69/2014 care a aprobat cu modificari OUG nr. 28/2013. Descarcati de aici varianta actualizata a Codului fiscal!
Romania TV
20 mai 2014, 12:01
COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

Puteti consulta Codul fiscal valabil in 2014 in fisierul atasat AICI sau direct pe site-ul ANAF.

Fiscul precizeaza ca textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare.

Codul fiscal publicat de ANAF contine cele mai recente modificari prevazute in Legea nr. 69/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 355, din 14 mai 2014 si care a intrat in vigoare pe 17 mai 2014. Prin aceasta lege a fost aprobata cu modificari OUG nr. 28/2013, ce a introdus anul trecut unele noutati in legislatia fiscala.

Astfel, Legea nr. 69/2014 care a actualizat recent Codul fiscal a clarificat anumite prevederi referitoare la accize. Printre cele mai importante aspecte cuprinse in acest normativ care se aplica din 17 mai se numara cele privind aplicarea accizelor nearmonizate pentru livrari de arme si munitii si a celor referitoare la momentul exigibilitatii accizelor pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate, precum si cele care stabilesc situatia in care este necesara depunerea declaratiei de accize pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate.

Conform celor mai recente modificari aduse Codului fiscal, vor fi supuse accizelor armele, altele decat cele cu destinatie militara sau de tir sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si munitia pentru astfel de arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Pana acum, in Codul fiscal se mentiona ca erau supuse accizelor armele de vanatoare si armele de uz personal, altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si cartusele cu glont si alte tipuri de munitie pentru aceste arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Totodata, noile reglementari stabilesc ca in cazul unui operator economic care nu are domiciliul fiscal in Romania si intentioneaza sa desfasoare activitati economice cu produse accizabile supuse accizelor nearmonizate, pentru care are obligatia platii accizelor in Romania, acesta va desemna un reprezentant fiscal stabilit in Romania, pentru a indeplini obligatiile care ii revin.

MFP: Codul fiscal rescris va fi trimis in mai sau iunie in Parlament

Guvernantii lucreaza la rescrierea Codului fiscal, astfel ca noul document urmeaza sa fie trimis in Parlament in luna mai sau iunie, a declarat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Acesta a explicat ca exista o diferenta intre rescriere si republicare si ca documentul care va fi trimis in Parlament va fi unul nou, diferit de actul normativ in vigoare, respectiv Legea nr. 571/2003.

Codul fiscal, intrat in vigoare la finalul anului 2003, a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari, iar consultarea lui a devenit, odata cu trecerea anilor si a schimbarilor legislative din ce in ce mai dese, tot mai greoaie. Desi mediul de afaceri a cerut de nenumarate ori republicarea actului normativ, acest lucru s-a amanat, ceea ce a facut din legislatia fiscala un adevarat haos.

In ultimii zece ani, in majoritatea actelor normative care au modificat Codul fiscal se mentioneaza ca acesta va fi republicat si renumerotat.

Prima astfel de precizare s-a facut la un an dupa ce a fost publicat Codul fiscal, adica in 2004, in OUG nr. 138/2004, care prevedea la articolul IV:

Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare”.

Aceasta prevedere a fost reluata din 2004 in peste zece acte normative care au modificat in aceasta perioada Codul fiscal.

Detalii pe Biblioteca virtuala AvocatNet.ro

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'