COD GALBEN de CEAŢĂ în Bucureşti şi mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de ceaţă valabil în mai multe judeţe din ţară.

05 nov. 2014, 17:29
COD GALBEN de CEAŢĂ în Bucureşti şi mai multe judeţe din ţară

Între orele 00.00 şi 6.00 pe arii relativ extinse în judeţele Teleorman şi Giurgiu, local în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, în sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi local în judeţele Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrăzile A1, A2 şi A3, se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Între orele 22.00 şi 2.00 local în judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea, inclusiv municipiile Craiova, Slatina şi Drăgăşani, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Având în vedere că în noaptea de miercuri spre joi meteorologii au prognozat ceaţă pe arii extinse în Câmpia Română, local în zonele joase din Moldova, în special în lunca Siretului şi izolat în depresiunile din restul teritoriului, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate şi să ţină cont de faptul că în condiţii de ceaţă depăşirea este cea mai periculoasă manevră.

PROGNOZA METEO. Joi va fi vreme caldă în aproape toată ţara, dar mai ales în vest şi centru, ca şi în zonele de deal şi de munte, unde se anunţă o zi deplin însorită. Dar în Oltenia, Muntenia şi Moldova, iar izolat şi în Transilvania, ceaţa va fi prezentă în primele ore din zi, în timp ce în vest vântul dă semne de agitaţie. În aceste condiţii, maximele amiezii pornesc de la 14 grade, posibil chiar mai scăzute în Lunca Dunării, unde ceaţa matinală poate persista, în timp ce în regiunile vestice se ating valori foarte generoase pentru data din calendar, 22 de grade vor fi măsurate la umbră.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi va fi o zi însorită după ce se risipeşte ceaţa dimineţii, vântul nici nu se simte, iar la prânz termometrele vor indica 15…16 grade.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile