COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, inclusiv pe A1, A2 şi A3

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, mai multe atenţionări COD GALBEN de ceaţă, valabile în Transilvania şi Dobrogea.

06 dec. 2013, 06:26
COD GALBEN de CEAŢĂ. Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, inclusiv pe A1, A2 şi A3

Între orele 10:00 şi 11:30, în sud-estul judeţului Braşov, inclusiv municipiul Braşov şi DN 1, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru următoarele zile

Centrul Infotrafic a anunţat că pe mai multe drumuri din ţară, mai ales din judeţele Ialomiţa, Olt, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti se circulă cu dificultate din cauza ceţii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 50 de metri. De asemenea şi pe autostrăzile A1, A2, şi A3 ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.

În asemenea condiţii, şoferii trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.