COD GALBEN de INUNDAŢII. Vezi râurile vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții, în patru bazine hidrografice de pe raza județelor Neamț, Harghita, Covasna, Bacău și Buzău.

21 aug. 2017, 14:05
COD GALBEN de INUNDAŢII. Vezi râurile vizate

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 21.08.2017 ora 15:40 – 21.08.2017 ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistrița sector aferent aval S.H. Frumosu – amonte S.H. Frunzeni, Trotuș – bazin superior, Tazlău – bazin superior, județele Neamț, Harghita, Covasna, Bacău.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Bicaz.

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul 21.08.2017 ora 15:50 – 21.08.2017 ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinul hidrografic al râuluri Buzău aferenți sectorului aval acumularea Siriu – amonte confluență cu râul Câlnău, județele Covasna și Buzău.

Citeşte şi Atenţionare meteorologică. COD GALBEN de ploi torenţiale