COD GALBEN de ninsori. Vezi cum se circulă pe DRUMURILE din România

ANM a emis vineri o avertizare COD GALBEN de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară. În acest context, Inspectoratul General al Poliţiei Române are câteva recomandări pentru şoferii care se pregătesc să pornească la drum.

06 feb. 2015, 18:06
COD GALBEN de ninsori. Vezi cum se circulă pe DRUMURILE din România

La ora 19.45, în judeţul Mehedinţi, traficul rutier era întrerupt pe DN6, la ieşirea din Orşova către Drobeta-Turnu Severin, la kilometrul 360, din cauza unuiaccident rutier în care au fost implicate trei autotrenuri. Carosabilul este umed.

În judeţul Argeş, traficul rutier este întrerupt pe DN7, la ieşirea din pasajul de la Bascov către Râmnicu Vâlcea, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

La ora 19:15, în judeţul Prahova, traficul rutier este întrerupt pe DN1A Ploieşti – Săcele, la kilometrul 146+100 de metri, în zona Cheia, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi un autocamion. Le recomandăm conducătorilor auto să circule pe DN1, pe Valea Prahovei, unde traficul rutier a mai scăzut în intensitate.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 23 şi 34+800 de metri, stratul de zăpadă măsoară cel mult doi centimetri. Petronsonul cuprins între kilometrii 16 şi 20 sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă, între kilometrii 22 şi 34 ninge uşor, între kilometrii 25 şi 29 este ceaţă densă, vizibilitatea fiind sub 40 de metri, iar între kilometrii 28 şi 29 viscoleşte. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. La ieşirea din oraşul Novaci, un echipaj de poliţie nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca, recomandând folosirea lanţurilor antiderapante.

CITEŞTE ŞI COD GALBEN de NINSORI. Măsurile luate de Primăria Capitalei

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, mai ales în sudul ţării. În această situaţie, trebuie ţinut cont de faptul că riscul pierderii controlului direcţiei creşte pe măsură ce viteza de deplasare este mai mare, cum este în cazul autostrăzilor.

Atenţie în primul rând pe autostrada A2, unde rafalele de vânt sunt foarte puternice! De asemenea, le recomandăm conducătorilor auto să ţină ambele mâini pe volan şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie când trec prin dreptul unor autovehicule de dimensiuni mari ori când ies din localităţi sau zone împădurite.

Având în vedere că pânămâine, la ora 14:00, pentru jumătatea de sud a ţării este în vigoare o atenţionare cu cod galben, referitoare la ninsoare şi intensificări ale vântului, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să ruleze cuviteză adaptată şi să nu bruscheze comenzile.