FURTUNI PUTERNICE în Capitală şi mai multe judeţe. COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi vijelii

ANM a emis COD GALBEN de fenomene meteo periculoase în mai multe judeţe din sudul ţării, furtunile durând însă doar câteva zeci de minute. Totuşi, este posibil ca, potrivit informării lansate încă de miercuri de meteorologi, instabilitatea atmosferică să provoace mai multe episoade de furtună pe parcursul zilei.

07 mai 2015, 03:16
FURTUNI PUTERNICE în Capitală şi mai multe judeţe. COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi vijelii

Furtuni puternice s-au produs, joi, în mai multe judeţe din ţară. Capitala şi mai multe localităţi din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Călăraşi şi Olt au fost „paralizate” zeci de minute din cauza ploilor torenţiale, însoţite de vânt puternic şi, pe alocuri de grindină.

Descărcările electrice au făcut ca cerul să se lumineze în repetate rânduri, iar cantităţile de apă căzute la sol au fost cuprinse între 15 şi 25 de litri pe metrul pătrat.

Trafic dat peste cap

În Bucureşti, traficul rutier a fost afectat de ploaia torenţială care a ţinut câteva zeci de minute, mai ales că rupereaa de nori s-a produs la o oră de vârf.

PROGNOZA METEO COMPLETĂ

În Piteşti, o rupere de nori de câteva minute, însoţită de grindină, a inundat mai multe zone din Piteşti, aflate pe teren mai înalt şi cunoscute pentru problemele din cauza canalizării. Câteva maşini au rămas în mijlocul bălţilor formate, mai ales că furtuna s-a produs la o oră la care majoritatea piteştenilor se îndreaptă spre serviciu şi îşi duc copiii la şcoală.

În intervalul 6 mai, ora 21.00 – 7 mai, ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

In zona : sudul si vestul judetului Teleorman, local in judetul Giurgiu
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină, averse ce vor depăşi local 15…20 l/mp