COD GALBEN de vreme severă în mai multe judeţe. Ninsori şi viscol de vineri seară în 24 judeţe

ANM a emis vineri mai multe avertizări nowcasting de vreme severă imediată. Mai mult, de la 16.00, intră în vigoare o avertizare de ninsori şi viscol pentru tot sudul ţării.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 04:34

COD GALBEN. Intre orele 14:10 si 16:00 pe arii relativ extinse în județele Constanța și Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 – 65 km/h. 

PROGNOZA METEO. Iarna se întoarce cu tot alaiul: Ninsori, viscol şi frig

În perioada 6 februarie, ora 16 – 7 februarie, ora 14 sunt aşteptate ninsori viscolite în partea de sud a ţării.

În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Citeşte şi COD GALBEN de NINSORI şi VISCOL la graniţa cu România

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineaţa zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului.

Citeşte şi Iarnă grea în Italia: Cod roşu de ninsori, temperaturi extrem de scăzute şi ploi torenţiale