COD PORTOCALIU de inundaţii pe două râuri din Vrancea

Hidrologii au instituit Cod Portocaliu de inundaţii în două bazine hidrografice din judeţul Vrancea.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 08:02
COD PORTOCALIU de inundaţii pe două râuri din Vrancea

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare Cod Portocaliu de inundaţii, valabilă până la ora 14.00, pe râurile Putna şi Şuşiţa de pe raza judeţului Vrancea.

Potrivit hidrologilor, se prognozează posibilitatea depăşirii cotelor de inundaţie cu 30-50 cm, dar şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri în bazinele Putna şi Şuşiţa.

Avertizarea Cod Portocaliu este instituită de către hidrologi ca urmare a precipitaţiilor importante cantitativ şi cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pentru următoarele ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţă, o atenţionare Cod galben de ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului valabilă în 25 de judeţe până joi după-amiază la ora 18,00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va continua să se manifeste în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină.