COD PORTOCALIU de ploi abundente, zăpadă şi polei în Bulgaria

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a instituit pentru sâmbătă cod portocaliu de ploi abundente, vânt puternic, zăpadă şi polei pe majoritatea teritoriului.

24 oct. 2014, 16:10
COD PORTOCALIU de ploi abundente, zăpadă şi polei în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Bulgariei că Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie din această ţară a instituit pentru sâmbătă cod portocaliu de ploi abundente, vânt puternic, zăpadă şi polei pe majoritatea teritoriului.

Citeşte şi COD PORTOCALIU şi GALBEN DE INUNDAŢII. Unde sunt aşteptate revărsări ale râurilor

Tot sâmbătă a fost instituit şi un cod galben pentru vânt puternic, zăpadă şi polei în regiunile din vestul şi nordul Bulgariei.

Potrivit MAE, agenţia „Infrastructura rutieră” nu a semnalat probleme deosebite de circulaţie pe drumurile publice din Bulgaria.

Citeşte şi AVERTIZARE COD GALBEN de PLOI şi NINSORI pentru 11 judeţe. HARTA zonelor vizate – UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să îşi echipeze autoturismele corespunzător, să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească site-ul MAE, rubrica „Sfaturi, alerte de călătorie” pentru informaţii actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

Citeşte şi A venit iarna! Ninge ca-n basme în România. Vezi unde s-a depus deja un strat generos de zăpadă VIDEO