Cod roşu de cutremur, în California. Până marţi s-ar putea produce un seism cu magnitudinea 7

California se află în alertă roşie, după ce experţii seismologi au avertizat că un cutremur cu magnitudinea de 7 ar putea lovi până marţi acest stat american.

03 oct. 2016, 10:44
Cod roşu de cutremur, în California. Până marţi s-ar putea produce un seism cu magnitudinea 7

Seismologii din Nevada susţin că o serie de 200 de mini-cutremure poate declanşa unul mare, care este aşteptat să se producă în zonă de mult timp. Alerta, care va rămâne în vigoare până marţi 4 octombrie, a fost emisă după o serie de cutremure cu magnitudini cuprinse între 1,4 şi 4,3, produse în capătul sudic al faliei San Andreas.

Avertizarea COD ROŞU a fost emisă de Oficiul Serviciilor de Urgenţă al statului California, iar directorul Oficiului, Mark Ghilarducci, a declarat: „California este ţara cutremurelor. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți și să nu lăsăm garda jos„.

Experții seismologi au declarat că probabilitatea producerii până marţi a unui cutremur de o magnitudine 7 sau mai mare în sud-vestul Californiei este de maxim 1 la 100. În cazul în care ar avea loc, seismul s-ar simţi inclusiv în Las Vegas, oraş aflat la 400 km distanţă de aşa-zisul epicentru.