COD RUTIER 2018: veşti rele pentru şoferi, cine face asta PIERDE DREPTUL DE A MAI CONDUCE

COD RUTIER 2018. Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. 

RomaniaTV.net
29 dec. 2017, 12:09
COD RUTIER 2018: veşti rele pentru şoferi, cine face asta PIERDE DREPTUL DE A MAI CONDUCE

O noua lege vine sa ii enerveze pe soferii din Romania. Orice sofer care va incalca regulile Noului Cod Rutier va fi obligat sa redea examenul scris pentru a-si recupera carnetul de conducere.

TOŢI ŞOFERII vor fi obligaţi să faca asta din 2018. S-a dat LEGEA

În plus, persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor. 

Mai mult decât atât, noua prevedere vine ca urmare a faptului că mulţi şoferi din România şi-au cumpărat carnetul de şofer.

COD RUTIER: Şoferii pot rămâne fără permis auto, pentru consum de alcool, deşi n-au băut. Cum e posibil

Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. Regulile se aplică în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an şi au fost sancţionate.

Noi reguli pentru șoferi, din2 018. Lista bolilor care te pot lăsa fără permis auto 

Persoanele care suferă cu inima nu vor mai avea voie să urce la volan. Un ordin al ministrului Sănătăţii nu mai permite viitorilor şoferi să treacă examenul medical, dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate. 

Peste 3,5 milioane de români suferă de aceste boli, care pot influenţa comportamentul la volan. Dacă suferiţi de boli cronice sau altfel de boli, trebuie să veniţi cu adeverinţă de la medicul de familie. Dacă nu, puteţi să completaţi aici o declaraţie pe propria răspundere.

CODUL RUTIER, modificat de MAI: Valoarea punctului amenzii rutiere va fi plafonată la 145 de lei

Fişa medicală ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet şi cei cu probleme cardiace netratate. Autorităţile vor să le interzică acestora să mai urce la volan. 

Proiectul prevede o listă cu zeci de afecțiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să mai urce la volan, iar actul actul administrativ este acum în dezbatere publică. 

Ultimele statistici arată că peste două milioane de români suferă de afecţiuni cardiovasculare, în timp ce 1,5 milioane au diabet. 

CODUL RUTIER se schimbă din nou: Şoferii rămân fără talon dacă…

COD RUTIER: Detaliul pe care îl ignori zilnic şi te poate costa o amendă de 300 de lei