Comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor: Dan Costescu a cerut rapoarte de două ori pe zi

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat Comandamentul de iarnă de la nivelul instituției pe care o conduce și a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată.

04 ian. 2016, 17:12
Comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor: Dan Costescu a cerut rapoarte de două ori pe zi

„După prezentarea situațiilor la zi de către directorii companiilor implicate în această acțiune, ministrul Dan Costescu a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenție de două ori pe zi, dimineața și seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată. De asemenea, ministrul le-a cerut reprezentanților CNADNR să se asigure că, în bazele de deszăpezire din întreaga țară, utilajele sunt pregătite de intervenție, iar reprezentanților CFR Călători ministrul le-a solicitat să facă verificări suplimentare înainte ca trenurile să plece în cursă„, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Transporturilor.

De asemenea, șeful de la Transporturi a atenționat aeroporturile să asigure degivrarea, astfel încât programul de zbor al aeronavelor să fie cât mai puțin perturbat. Totodată, Dan Costescu a cerut căpităniilor portuare să se mobilizeze pe toată perioada de vreme rea și să actualizeze lista cu navele de intervenție, astfel încât circulația să se desfășoare în siguranță și să fie afectată cât mai puțin.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori, lapoviţă şi polei. Precipitaţiile nu vor fi abundente, dar vor curpinde toată ţara.