Comisar de poliţie, reţinut de DNA pentru luare de mită

Marinică Valentin Ciurescu, comisar şef de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

26 nov. 2014, 16:54
Comisar de poliţie, reţinut de DNA pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 10 noiembrie 2014, Valentin Ciurescu, după audierea unui inculpat într-un dosar penal, s-a oferit să vicieze activităţile procedurale pe care urma să le desfăşoare, în vederea netrimiterii acestuia în judecată.

Pentru acest „ajutor” oferit acelui inculpat (martor denunţător în prezenta cauză), poliţistul i-a pretins acestuia o sumă de bani, stabilită de comun acord la 500 euro, bani ce urmau să îi fie remişi la o dată ulterioară.

Astfel, la data de 25 noiembrie 2014, poliţistul s-a deplasat în municipiul Arad, unde, împreună cu denunţătorul, au mers la un restaurant, pentru a discuta în legătură cu situaţia dosarului şi pentru a-i fi remisă suma de bani stabilită anterior.

Cu această ocazie, comisarul şef de poliţie i-a confirmat denunţătorului sprijin în soluţionarea favorabilă a dosarului respectiv, sens în care i-a spus chiar că a întocmit referatul cu propunere de clasare şi că are certitudinea că va convinge procurorul de caz să dispună soluţia propusă.

Pentru a fi mai convingător, Valentin Ciurescu i-a spus denunţătorului că va preda suma de bani primită procurorului de caz.

În continuare, poliţistul a primit de la martorul denunţător o cutie ce conţinea un sistem audio, în valoare de 1.800 de lei, şi a introdus-o în portbagajul maşinii sale, unde a şi fost descoperită împreună cu suma de 2.250 lei, cu ocazia acţiunii de prindere în flagrant.

Comisarul şef de poliţie va fi prezentat, miercuri, la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.