Comunitatea internaţională salută eliberarea Iuliei Timoşenko

Casa Albă şi preşedinţii Comisie Europene şi Parlamentului European au salutat, sâmbătă, eliberarea din închisoare a opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, fost prim ministru al ţării.

22 feb. 2014, 21:08
Comunitatea internaţională salută eliberarea Iuliei Timoşenko

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, şi cel al Parlamentului European Martin Schulz au salutat eliberarea Iuliei Timoşenko.

Barroso a scris pe Twitter un mesaj în care se arată bucuros de faptul că fostul premier al Ucrainei este din nou în libertate. „O justiţie independentă este esenţială pentru o Ucraină democratică”, a apreciat Barroso.

Martin Schulz a dat publicităţii un comunicat în care salută „călduros” anunţul eliberării Iuliei Timoşenko şi fixarea de alegeri prezidenţiale anticipate în Ucraina. „Anunţarea alegerilor prezidenţiale pentru 25 mai este binevenită şi importantă. Aduc un omagiu manifestanţilor paşnici şi îndemn lumea să rămână calmă”, a precizat Schulz.

Şi Casa Albă a salutat punerea în libertate a Iuliei Timoşenko, apreciind că după ce Viktor Ianukovici a fost destituit de Parlament doar ucrainenii sunt cei care pot decide pentru viitorul lor. „Noi continuăm să susţinem necesitatea formării cât mai rapid a unui guvern de largă unitate naţională şi tehnocrat” în Ucraina, se arată într-un comunicat al preşedinţiei Statelor Unite.