Conflictul din Gaza i-a încăierat pe doi fotbalişti cunoscuţi: Eşti un prost şi aşa vei rămâne toată viaţa!

Doi foşti fotbalişti din Premier League au avut un schimb dur de replici pe Twitter, chiar jignitoare. Israelianul Yossi Benayoun i-a răspuns în termeni virulenţi lui Joey Barton, pe tema conflictului din Fâşia Gaza.

25 iul. 2014, 17:05
Conflictul din Gaza i-a încăierat pe doi fotbalişti cunoscuţi: Eşti un prost şi aşa vei rămâne toată viaţa!

Conflictul dintre Joey Barton şi Yossi Benayoun a început cu o postare pe Twitter a englezului, dezgustat de atitudinea Tsahal (armata israeliană), ca urmare a bombardării unei şcoli ONU, care a făcut 15 victime palestiniene.

Citeşte şi Război în Gaza. Angajaţi ONU, ucişi într-un atac asupra unei şcoli. Cel puţin 15 morţi

Dacă s-ar fi întâmplat într-un alt stat decât Israel, Occidentul ar fi intervenit. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Copii nevinovați au fost masacrați. (…) Acesta nu este un război, este purificare etnică„, a scris Barton.

Răspunsul lui Yossi Benayoun, fostul jucător al lui Chelsea, a fost nimicitor. „Lucrurile nu se schimbă, ai fost prost și vei rămâne un prost toată viaţa… Jenant„.

Citeşte şi ONU: În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră în Fâşia Gaza

Contrariat, Joey Barton a încercat mai multe răspunsuri: „În primul rând, nu poţi judeca oamenii de la nivelul stupid al gramaticii tale. În al doilea rând, nu poţi ucide copii nevinovaţi. În al treilea rând, nu poți muta un popor din țara sa, bazându-te pe o carte de ficţiune de acum câteva mii de ani. În cele din urmă, și cel mai important, sper că tu și familia ta sunteţi în siguranță și aşa veţi rămâne în acest conflict teribil„.