Congresul PLR. Partidul lui Tăriceanu îşi alege conducerea VIDEO

Congresul ordinar al Partidului Liberal Reformator (PLR) a început vineri la Palatul Parlamentului în prezenţa premierului Victor Ponta, vicepremierilor Daniel Constantin şi Gabriel Oprea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 12:14
Congresul PLR. Partidul lui Tăriceanu îşi alege conducerea VIDEO

Congresul PRL, la care participă 1074 de delegaţi, a debutat pe muzică antrenantă cu un joc de lumini şi cu mesaje precum ‘139 de ani de liberalism’, ‘Păstrăm istoria liberală’. După acest moment a fost intonat Imnul Naţional.

Membrii Partidului Liberal Reformator (PLR) se reunesc vineri şi sâmbătă la Palatul Parlamentului în primul congres pentru a adopta statutul şi programul politic şi pentru a-şi alege noua conducere.

În prima zi a congresului, membrilor PLR li se vor mai adresa prim-ministrul Victor Ponta, precum şi vicepremierii Gabriel Oprea şi Daniel Constantin.

Cea de-a doua zi a congresului, sâmbătă, va debuta la ora 9,30 cu depunerea mandatului de către conducerea interimară a PLR, urmată de alegerea noii conduceri, precizează sursa citată.

Congresul PLR se va încheia în jurul orei 13,30, după discursul preşedintelui ales.

PLR reprezintă un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi Partidul Naţional al Mediului.

PLR a fost lansat pe 3 iulie, când preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat cu această ocazie că ‘liberalismul din România merge mai departe’ şi a criticat ultimele acţiuni politice ale PNL.

„Alături de ceilalţi colegi cu convingeri liberale din România şi care se opun acaparării PNL de către Băsescu şi oamenii săi, vom organiza în data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid în care ne punem mari speranţe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii româneşti, bazat pe programe, convingeri politice şi mai ales încredere şi unitate. Noi am înţeles cu o ‘clipă’ mai devreme decât alţi colegi din vechiul PNL că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie”, declara Tăriceanu.

El a arătat că se angajează în acest proiect candidând la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Conducerea interimară a PLR este asigurată până la congres de fostul deputat liberal Graţiela Gavrilescu, în calitate de preşedinte, şi de membri ai biroului de conducere – Nicolae Alexandri, Elena Anuţoiu, Florică Calotă, Daniel Chiţoiu, Ion Cupa, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Nicolae Mateescu, Ovidiu Mihuţ, Viorel Palaşcă, Gabriela Păun, Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Mihai Tararache, Mirel Taloş, Sorin Teju şi Ioan Uţiu.