Consilierii lui Băsescu, executaţi silit de Fisc

Consilieri de-ai lui Traian Băsescu au fost executaţi silit de Fisc după ce firmele la care sunt asociaţi au „uitat" să-şi plătească datoriile la stat, unele chiar colosale, scrie Ring.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 08:03
Consilierii lui Băsescu, executaţi silit de Fisc

Două SRL-uri la care este asociatconsilierul prezidenţial Adrian Rădulescu au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Una este Agricomprod, din Ilfov, care se ocupă de creşterea porcilor. Numele acesteia se regăseşte pe lista datornicilor la Fisc, actualizată până pe 30 iunie, în cazul respectivului SRL fiind demarată procedura de executare silită pentru datorii de 307.250 de lei. Se parecă firma se confruntă cu probleme financiare serioase. Mai precis,potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor Publice,Agricomprod a înregistrat pierderi de peste un milion de lei, deşi aavut o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de lei. 

Cea de-a doua firmă la care este asociat consilierul prezidenţial Rădulescu şi care a atras „atenţia” Fiscului este Agricom Impex, tot din Ilfov. SRL-ul ce are ca activitate „cultivareac erealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare deseminţe oleaginoase” a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de peste trei milioane de lei şi un profit de 13.210 lei. Totuşi, a „uitat”să-şi plătească la stat datoriile de 13.264 lei, motiv pentru care ANAF a început executarea silită.

Într-o situaţie similară cu cea a pedelistului AdrianRădulescu se regăseşte şi consilierul de stat la Cancelaria preşedintelui, Dorel Onaca. Acesta este asociat la Imobagent, dinConstanţa, care se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. În 2012, societatea comercială, unde, dealftel, soţia consilierului Onaca era directoare, a avut o cifră deafaceri de 384.996 de lei, dar şi pierderi de peste 13.000 de lei. Imobagent se află pe lista datornicilor la ANAF, fiind demarată procedura de executare silită pentru 7.712 lei.