Consiliul Naţional al PNL, la Parlament. Klaus Iohannis, primit cu aplauze: E nevoie ca PNL să fie unit

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului, iar la reuniune este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban. Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze în sala în care are loc Consiliul Naţional al PNL. 

04 aug. 2018, 06:20
Consiliul Naţional al PNL, la Parlament. Klaus Iohannis, primit cu aplauze: E nevoie ca PNL să fie unit

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de ‘o alternativă raţională’ în locul actualei guvernării, context în care a punctat că PNL trebuie să fie un partid unit, puternic şi solid.

„Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (…) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, puternic, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi (…) între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (…) Nu aşteptaţi o campania electorală”, a spus Iohannis, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

UPDATE 11.40 Preşedintele Klaus Iohannis a atacat guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

„O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (…) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, atac la PSD: Liviu Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, încearcă să folosească puterea ca să scape de justiţie


UPDATE 11.12 Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Parlamentului pentru reuniunea Consiliului Naţional al PNL. Şeful statului a fost întâmpinat la sosire chiar de către preşedintele PNL, Ludovic Orban, cel care l-a şi invitat.

Consiliul Naţional al PNL are loc la această oră, la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberalilor se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ şi va fi supus dezbaterii şi adoptării un document intitulat „Principiile bunei guvernări liberale”.

Norma de reprezentare la Consiliul Naţional va fi de 1.500 de delegaţi – 1.022 de delegaţi aleşi şi 478 de delegaţi de drept.

Înainte de Consiliul Naţional, conducerea PNL se va reuni într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional în care se va discuta despre reformularea criteriilor pentru selectarea candidaţilor la europarlamentare, care au fost stabilite de BPN luni.

Pe ordinea de zi figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit „Principiile bunei guvernări liberale”.

La Consiliul Naţional al PNL va participa şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Aceleaşi surse au declarat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să „fie linişte în partid” şi să nu mai existe „dispute mărunte”. Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut „teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este „singurul care mai salveză imaginea României”.