CONTROVERSĂ: Grăsimea te îngraşă sau nu? Află părerea specialiştilor

Dacă te simţi confuz şi nu mai ştii dacă grasimea te îngraşă sau nu, dacă să ai sau nu o dieta care conţine grăsimi, nu esţi singurul. Mulţi oameni au această dilema pe care acum specialiştii în nutriţie vin să o rezolve: Grăsimea nu îngraşă şi nu te îmbolnăveşte!

RomaniaTV.net
03 dec. 2013, 20:56
CONTROVERSĂ: Grăsimea te îngraşă sau nu? Află părerea specialiştilor

Studii de specialitate din trecut au descoperit ca in anumite zone, in care populatia avea o dieta bogata in grasimi – in special grasimi saturate – se inregistrau mai multe cazuri de boli cardiovasculare si s-a tras concluzia generala ca grasimile cauzeaza boli de inima. Un lucru care arata doar o corelatie, nu si o cauzalitate. Ar fi ca si cum ai spune ca daca soarele rasare in fiecare zi cand tu te trezesti, faptul ca tu te trezesti face soarele sa rasara.

Cercetatorii americani au pornit o alta serie de studii pentru a descoperi legatura exacta intre grasimi si bolile de inima. S-a descoperit astfel ca atunci cand consumi o dieta scazuta in grasimi scade colesterolul. Partea proasta este ca scad atat colesterolul rau, cat si colesterolul bun, care ajuta – de fapt – organismul. De asemenea, cand oamenii consuma prea putine grasimi, consuma, in schimb, prea multe alimente care contin amidon si zaharuri, ceea ce duce la cresterea colesterolului care determina aparitia bolilor cardiovasculare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.