CM 2018. Mexicul, pas uriaş spre optimile Cupei Mondiale din Rusia. A obţinut a doua victorie în grupa F

CM 2018. Selecţionata Mexicului s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2018, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 2-1 (1-0) reprezentativa Coreei de Sud, sâmbătă, pe stadionul Rostov Arena din Rostov pe Don, în Grupa F a competiţiei care are loc în Rusia.

23 iun. 2018, 12:18
CM 2018. Mexicul, pas uriaş spre optimile Cupei Mondiale din Rusia. A obţinut a doua victorie în grupa F

CM 2018. Mexicanii au deschis scorul în prima repriză de Carlos Vela, care a transformat un penalty, în urma unui henţ în careu comis de un fundaş sud-coreean (min.26), iar apoi şi-au majorat avantajul după pauză, prin Javier „Chicharito” Hernandez (min.66), aflat la cea de-a 50-a reuşită în tricoul naţionalei ţării sale. Sud-coreeni au redus din handicap în prelungirile primei reprize, prin Son Heungmin (90+3).

Elevii lui Juan Carlos Osorio au obţinut cu această ocazie a doua lor victorie consecutivă, după ce în meciul de debut la turneul final din Rusia au învins, spre surpriza generală, campioana mondială en titre, Germania (1-0).

Partida de la Rostov pe Don a fost condusă de o brigadă de arbitri din Serbia, avându-l la centru pe Milorad Mazic, aceeaşi care a oficiat şi finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi FC Liverpool (3-1), disputată luna trecută.

Selecţionerul Mexicului a efectuat o singură schimbare în unsprezecele cu care a învins campioana en titre, în timp de sud-coreeni au aliniat o formaţie cu trei modificări faţă de cea care s-a înclinat în primul joc în faţa Suediei (0-1)

Încurajaţi frenetic de compatrioţii lor care au umplut tribunele stadionului Rostov Arena, fotbaliştii mexicani au dominat începutul de meci, însă nu au reuşit să pună cu adevărat în pericol poarta adversă, în ciuda unor cornere şi lovituri libere din afara careului de care au beneficiat în primul sfert de oră.

Sud-coreeni s-au apărat bine şi au încercat să mizeze pe cartea contraatacului, aşa cum sa întâmplat în minutul 21, când Son Heungmin a scăpat către poarta adversă, fiind oprit însă de fundaşii mexicani. La cornerul care a urmat, portarul Ochoa a avut o intervenţie foarte bună la lovitura de cap a unui adversar, respingând balonul de sub bara transversală.

Mexicanii au ripostat însă imediat şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 26, prin Carlos Vela, care a transformat o lovitură de la 11 m, după un henţ în careu comis de Jang Hyunsoo. De menţionat că golul a venit în urma unuia dintre rarele contraatacuri ale Mexicului din prima parte a jocului.

După marcarea golului, elevii lui Osorio au pus în continuare presiune asupra sud-coreenilor, iar Layun putea să dubleze avantajul echipei sale, însă portarul Jo Hyeonwoo s-a opus (min.28).

În finalul primei reprize, asiaticii au încercat să pună presiune asupra adversarilor, dar nu au putut depăşi apărarea bine organizată a mexicanilor.

Repriza secundă a debutat în aceeaşi notă ca şi prima parte a jocului, cu „El Tri” la cârma jocului şi sud-coreenii încercând să lovească pe contraatac.

Goalkeeper-ul Coreei de Sud şi-a salvat echipa de la un nou gol în minutul 57. când a respins printr-un reflex excelent şutul căpitanului mexican Andres Guardado, care a îmbrăcat cu această ocazie pentru a 150-lea oară tricoul naţionalei „azteca”.

Sud-coreenii au avut la rândul lor câteva acţiuni periculoase, însă cei care au marcat au fost tot mexicanii, care şi-au dublat avantajul în minutul 66, prin Javier „Chicharito” Hernandez, atacantul echipei engleze West Ham United, care a trimis balonul în poartă din interiorul careului, după o pasă a lui Layun.

Nemaiavând ce pierde, asiaticii au pus presiune asupra adversarilor şi puteau reduce din handicap prin căpitanul Ki Sungyeung, după o pasă greşită a noului intrat Rafa Marquez, însă portarul Mexicului a reuşit să reţină (75).

După mai multe acţiuni la ambele porţi, sud-coreeni reuşesc până la urmă să reducă din handicap în finalul jocului, în urma unei superbe execuţii a lui Son Heungmin, jucătorul lui Tottenham, care l-a învins pe portarul Ochoa cu un şut din afara careului, în cel de-al treilea minut al prelungirilor.

Golul asiaticilor a venit însă prea târziu pentru a mai putea schimba soarta partidei, mexicanii reuşind să obţină victoria şi calificarea în faza superioară a competiţiei.

Cele două echipe au mai făcut parte din aceeaşi grupă a Cupei Mondiale de fotbal şi în urmă cu două decenii, la turneul final din Franţa (1998), mexicanii câştigând şi atunci, cu scorul de 3-1. Sud-coreeni s-au revanşat însă la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, unde au învins Mexicul cu 1-0, calificându-se în sferturile de finală.

Aceasta a fost a 13-a întâlnire internaţională între Coreea de Sud şi Mexic. Asiaticii s-au impus de patru ori, în timp ce mexicanii au obţinut sâmbătă a şaptea victorie, două meciuri încheindu-se la egalitate.

Clasament grupa F:

1. Mexic 2 2 0 0 3:1 6
2. Suedia 1 1 0 0 1:0 3
3. Germania 1 0 0 1 0:1 0
4. Coreea de Sud 2 0 0 2 1:3 0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 GOOOL Coreea de Sud! Son, jucătorul lui Tottenham, prinde un trasor de la 18 metri, iar plonjonul lui Ochoa este inutil. Şutul a fost senzaţional, mingea s-a dus sub bară!

Min. 66 GOOOL Mexic! Chicharito marchează golul său cu numărul 50 la naţională. Se descurcă cu şansă între doi fundaşi coreeni şi trimite pe lângă portar. Mexic-Coreea de Sud 2-0!
Min. 58 Portarul corean îşi ţine echipa în joc. Paradă excepţională la şutul lui Guardado, este corner pentru mexicani.

Min. 50 Lozano îşi încearcă in nou şansa, dar şutul său de la 18 metri trece din nou peste poartă.

Min. 46 A început repriza secundă.

Deja s-au acodat 14 penalty-uri la această Cupă Mondială. Recordul de penalty-uri la turneele finale este 18, consemnat la ediţiile din 1990, 1998 şi 2002. Se pare că această ediţie le va întrece.

Min. 45 Pauză la Rostov pe Don, Mexic-Coreea de Sud 1-0.

Min. 43 Lozano are golul 2 al Mexicului în vârful bocancului! Înşiră trei sud-coreeni, dar şutul său trece peste bară!

Min. 28 Ratare uriaşă a lui Miguel Layun. Şutul acestuia din 16 metri este scos de sub bară de portarul sud-coreean.

Min. 26 GOOOL Mexic! Carlos Vela transformă cu siguranţă lovitura de la 11 metri acordată de croatul Milorad Madzic pentru henţ în careu. Mexic-Coreea de Sud 1-0!

Min. 22 Mexicanii atacă mai mult, dar coreenii sunt mai periculoşi. Geung Min Son, jucătorul lui Tottenham, trage de trei ori la aceeaşi fază. De două ori în blocaj, iar al treilea şut e deviat în corner.

Min. 9 Deocamdată lipsesc fazele de poartă în Coreea de Sud-Mexic. Cele două reprezentative s-au mai întâlnit o dată la Campionatele Mondiale, în 1998, când mexicanii au câştigat cu 3-1.

Min. 1 A început meciul de la Rostov pe Don.

Mexicul începe cu acelaşi „unsprezece” care a învins Germania.

ECHIPELE DE START

Coreea de Sud: Cho – Lee Yong, Jang Hyun-Soo, Kim Young-Gwon, Kim Min-Woo – Moon, Ju Se-Jong, Ki Sung-Yong, Hwang Hee-Chan – Lee Jae-Sung, Geung Min Son
Rezerve: Kim Seung-Gyu, Kim Jin-Hyeon, Hong Chul, Seung-Hyun, Woo-Young, Shin-Wook, Yo-Han, Koo Ja-Cheol, Seung-Woo, Beom-Seok Oh, Park Joo-Ho, Yun Young-Sun

Antrenor: Shin Tae-Young

Mexic: Ochoa – Alvarez Velazquez, Salcedo, Moreno, Gallardo Vasconcelos – Layun, Herrera, Guardado – Vela, Chicharito, Lozano 
Rezerve: Corona, Talavera, Aquino, Ayala, Corona, G. dos Santos, J Dos Santos, Gabian, Gutierrez, Jimenez, Marquez, Peralta

Antrenor: Juan Carlos Osorio.

Arbitru: Milorad Mazic (Serbia).

COREEA DE SUD – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Osorio este adeptul schimbării tacticii echipei sale în funcţie de adversar, ceea ce nu îl face prea popular printre suporteri sau în presă.

Selecţionerul Osorio are un bilanţ de 32 de victorii, 9 egaluri şi 8 eşecuri în 49 de partide la cârma naţionalei mexicane, dar a fost huiduit de fani la ultimul joc de pe Azteca, amicalul cu Scoţia, dinaintea CM 2018.

Mexicul s-a calificat în optimile de finală de fiecare dată la ultimele sale şase Cupe Mondiale. Juan Carlos Osorio a aliniat 49 de garnituri diferite în cele 49 de meciuri în care a condus selecţionata mexicană.

COREEA DE SUD – MEXIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Coreea de Sud s-a calificat la fiecare Cupă Mondială începând din 1986, de nouă ori la rând, cea mai bună performanţă fiind semifinala din 2002, când a organizat competiţia împreună cu Japonia.

Mijlocaşul mexican Rafael Marquez participă la a cincea sa Cupă Mondială, devenind al treilea fotbalist care reuşeşte acest lucru, după compatriotul său Antonio Carbajal şi germanul Lothar Matthaeus.

Cele două echipe s-au înfrunta de 12 ori, mexicanii având şase victorii, Coreea de Sud 4, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate. La cel mai recent meci, un amical în ianuarie 2014, Mexicul s-a impus cu 4-0. Singura confruntare la Cupa Mondială s-a încheiat cu victoria nord-americanilor cu 3-1, la ediţia din 1998.

Mexicanii au câştigat toate cele trei dueluri cu echipe asiatice la Cupa Mondială, 1-0 cu Irak în 1986, 3-1 cu Coreea de Sud în 1998 şi 3-1 cu Iran în 2006.

Coreea de Sud a ajuns la şapte meciuri consecutive fără victorie la Cupa Mondială (două egaluri, cinci eşecuri), ultimul succes datând din 2010, 2-0 cu Grecia.