Corina Creţu s-a întâlnit cu Papa Francisc, de Ziua Europei: „Un moment unic şi emoţionant”

În perioada 9-11 mai, comisarul european pentru Politică Regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Italia, la Roma și Florența. Miercuri, în capitala Italiei, înaltul comisar european s-a întâlnit cu Papa Francisc.

09 mai 2018, 17:51
Corina Creţu s-a întâlnit cu Papa Francisc, de Ziua Europei: „Un moment unic şi emoţionant”

Sunt fericită şi onorată că am avut privilegiul unei audienţe în Vatican, la Papa Francisc. I-am transmis cât de mult îl apreciez, printre altele, pentru latura sa umană, apropierea faţă de oameni şi mesajul său de pace şi compasiune faţă de cei care au cea mai mare nevoie de o mână de ajutor. A fost un moment unic şi extrem de emoţionant“, a scris Corina Creţu, pe Facebook, după întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Înaintea acestei întâlniri, Corina Creţu anunţa care este programul său în Italia. „Voi avea unica ocazie de a fi primita miercuri, 9 mai, de catre Excelenta Sa, Papa Francisc, urmand apoi sa particip la evenimentele organizate la Vatican de Ziua Europei.

La finalul saptamanii voi participa la Florenta la Conferinta anuala a Universitatii Europene, intitulata “Starea Uniunii”, eveniment la care va participa și Presedintele Comisiei Europene, Dl Jean-Claude Juncker, alaturi de alti Comisari Europeni și sefi de state din Europa„, afirma Corina Creţu.