Cornelia Patrichi povesteşte ultimele momente ale regretatului coregraf: „Demn a fost, demn a murit”

Cornelia Patrichi, soţia regretatului coregraf a povestit cu lacrimi în ochi ultimele momente ale soţului său. Cornel Patrichi a murit în urmă cu trei săptămâni la 72 de ani, după o agonie de câteva zile, din cauza bolilor cumplite cu care s-a luptat în ultimii ani.

29 apr. 2016, 19:15
Cornelia Patrichi povesteşte ultimele momente ale regretatului coregraf: „Demn a fost, demn a murit”

Cornelia, soția lui Cornel Patrichi, a descris ultimele clipe din viața lui Cornel Patrichi, cu lacrimi în ochi.

„S-a ridicat să meargă la baie, m-a prins pe mine de mână și pe Alexandru și s-a ridicat în două picioare…”, povestește Cornelia Patrichi, potrivit spynews.ro

Erau ultimele momente de viață ale soțului pe care l-a adorat de-a lungul zecilor de ani în care s-au iubit. „Demn a fost, demn a murit. Și a murit atât de frumos… Nu am mai respirat, s-a întors pe o parte, a început să respire, i-a făcut Alexandru morfină și Alexandru a plecat cu logodnica să îmi ia ceva de îmbrăcat…”, mai spune ea.

Cornelia s-a aşezat apoi pe un scaun, lângă patul soţului său.

„El s-a întors într-o parte și a început să respire frumos, pentru că în ultimele două zile respira greoi. Și zic, „Uite ce frumos respiră…”. Și, la un moment dat, nu a mai respirat…”, mai povestește Cornelia Patrichi.

Cornel Patrichi, supranumit şi ”Regele dansului în comunism”, s-a născut la Bucureşti pe 1 aprilie 1944 şi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca prim-balerin la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – pe atunci „Cărăbuş” – unde unchiul său, Nicolae Patrichi era Director Muzical. El a murit, acum trei săptămâni, la 72 de ani, după o agonie de câteva zile, din cauza bolilor cumplite cu care s-a luptat în ultimii ani.

Citeşte şi Soţia lui Cornel Patrichi, DECIZIE RADICALĂ după moartea artistului