Cozile umilinţei la ajutoarele pentru încălzire. Sute de oameni au stat la cozi imense VIDEO

Umilinţă şi ore de aşteptare pentru sute de oameni cu probleme sociale şi bătrâni şi bolnavi, luni dimineaţă, în Drobeta-Turnu-Severin. Oamenii au îndurat totul pentru o adeverinţă care să le permită să-şi depună dosarele de ajutoare pentru încălzire.

20 oct. 2014, 11:26
Cozile umilinţei la ajutoarele pentru încălzire. Sute de oameni au stat la cozi imense VIDEO

Locuitorii din Drobeta Turnu Severin, cu probleme sociale, bătrâni şi bolnavi, au stat la coadă pentru un ceritificat fiscal care să ateste că şi-au plătit impozitele. Fără el, oamenii nu pot depune actele ca să primească subvenţia la încălzire pentru iarnă, potrivit România TV. Cum termenul limită până la care pot depune aceste documente este 30 octombrie, sute de oameni au venit în zorii zilei la Direcţia de Taxe şi Impozite şi s-au aşezat la coadă, unde după ore de aşteptare, au răbufnit.

Nu se poate să stăm oameni bătrâni, bolnavi la o asemenea coadă. Este debandadă, aiureala nu poate merge în halul ăsta. De ce nu fac mai multe centre?„, a declarat unul dintre nevoiaşi.

La Drobeta-Turnu-Severin sunt aşteptaţi să depună actele pentru subvenţia la încălzire circa 6.000 de oameni, 5.500 pentru subvenţia la gigacalorie şi alţi 500 pentru banii de lemne. Ajutorul de încălzire se acordă celor care au venituri nete lunare de până la 615 lei pe persoană.

CITEŞTE ŞI: Nu aveţi încă REPARTITOARE DE CĂLDURĂ? Ce amenzi riscaţi