Nu aveţi încă REPARTITOARE DE CĂLDURĂ? Ce amenzi riscaţi

Repartitoarele sunt obligatorii prin lege si trebuie sa le aveti montate pana la 31 decembrie 2016! Asta spune un nou termen prevazut de Legea 121/2014 privind eficienta energetica.

20 oct. 2014, 10:14
Nu aveţi încă REPARTITOARE DE CĂLDURĂ? Ce amenzi riscaţi

Repartitoarele erau obligatorii si pana acum, insa nu era stabilit un termen pana la care acestea sa fie montate efectiv pe calorifere. Acum avem un termen si se anunta amenzi pentru cei care nu respecta legea. Timisorenii care nu au in imobile astfel de repartitoare pot primi amenzi intre 500 si 1.000 de lei, stabilite prin Legea 325/2006. Asta inseamna amenzi maxime de peste 200 de euro.

Veste TERIBILĂ cu două luni înainte de venirea iernii. Bucureştenii riscă să TREMURE de frig în case

“In cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentati printr-un bransament termic comun, sunt obligatorii montarea de catre proprietari a repartitoarelor de costuri si stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobata in adunarea generala a asociatiei de proprietari”, se arata in Legea serviciului public de alimentare cu energie termica.

Potrivit directorului Colterm, Legea 121 emisa anul acesta stabileste foarte clar un termen impus la care toti cei care sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire sa aiba repartitoare in locuinte. Sau contoare, “o unitate de masura”, spune Cristian Mircea, seful societatii de termoficare din Timisoara.

Ai probleme cu CENTRALA TERMICĂ? Cât te costă să îţi cumperi una nouă. Comercianţii au şi o veste bună

“In imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica este obligatorie montarea contoarelor pana la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru incalzire/racire si apa calda la nivelul fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie. In cazul in care utilizarea de contoare individuale nu este fezabila din punct de vedere tehnic sau nu este eficienta din punct de vedere al costurilor, este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara in parte”, scrie negru pe alb in Legea privind eficienta energetica.