Firma lui Cozmin Guşă, pusă sub învinuire în dosarul insolvenţei Realitatea Media

Cozmin Guşă s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i fi prezentate acuzaţiile aduse companiei sale Strategies Research Investment SRL, în cadrul anchetei privind dosarul insolvenţei Realitatea Media. Guşă a fost audiat joi la DNA în calitate de administrator. 50% dintre acţiuni sunt pe numele său, iar cealaltă jumătate pe numele asociatului său, Maricel Păcurar.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 10:53
Firma lui Cozmin Guşă, pusă sub învinuire în dosarul insolvenţei Realitatea Media

Cozmin Guşă a fost citat de procurorii DNA pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că firma la care deţine jumătate din acţiuni este pusă sub urmărire penală pentru fals în acte. Guşă susţine că întregul dosar este fabricat pe baza unui denunţ calomnios.

„Este o poveste legată de Realitatea TV şi oamenii deranjaţi de Realitatea TV… Ponta şi Ghiţă… Ghiţă e deranjat că trebuie să returneze conform plângerilor foarte mulţi bani, în acelaşi timp face probleme Realităţii TV ca să o aducă în faliment pentru că în perioada de management a făcut foarte multe ilegalităţi. Sunt la curent cu toate actele pe care le-a semnat. Astea sunt speculaţii pe baza unui denunţ calomnios. Doamne ce tare bate vântul. Am vorbit de Vântu. Ruşine să le fie nu doar pentru faptul că ne creează nouă probleme, ci mai ales pentru că printre alţii, domnii Ponta şi Ghiţă nu se gândesc la misiunea unei televiziuni. Avem o problemă. Suntem responsabili şi am fost mereu. Avem o problemă de neîncasări. Firmele de publicitate nu ne plătesc. Mai avem nevoie de câteva zile până stabilizăm această situaţie. Aceşti oameni să-şi tragă pe seamă că zvonurile pe care le spun afectează familiile celor de la Realitatea TV”, a declarat Cozmin Guşă.

Procurorii anticorupţie susţin că firma la care Cozmin Guşă este administrator a falsificat documente pentru a mări datoriile Realitatea Media către Strategic Investmens. Astfel, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru au devenit principalii creditori ai Realitatea TV. Pasul doi a fost să ceară insolvenţa pentru a nu mai plăti datoriile.

Procurorii anticorupţie au făcut 35 de percheziţii în acest dosar, inclusiv la asociatul lui Guşă, Maricel Păcuraru. În urma descinderilor, Păcuraru, dar şi fratele lui Elan Schwarzenberg, Fabian, şi Monica Hoffman, amanta lui Elan, au fost puşi sub învinuire.