Crimă oribilă în Galaţi. Doi bebeluşi, găsiţi congelaţi într-un frigider VIDEO

Scene de groază la Galaţi! O femeie a născut acasă doi copii gemeni, apoi, ca să scape de ei, i-a băgat la frigider. Totul a ieșit la iveală după ce mamei i s-a făcut rău. Medicii chemaţi în ajutor de iubitul ei nu au putut să o salveze. Au avut parte însă de un adevărat șoc: au găsit nou-născuții morți, în frigider.

14 mart. 2016, 06:26
Crimă oribilă în Galaţi. Doi bebeluşi, găsiţi congelaţi într-un frigider VIDEO

UPDATE. Gemenii nou-născuţi găsiţi într-un sac pus într-un frigider dintr-o locuinţă din Galaţi s-au născut vii, însă au murit din cauza asfixiei mecanice prin înec, în timp ce mama acestora a decedat din cauza unei hemoragii apărute la naştere, au stabilit medicii legişti, notează news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Galaţi, Liliana Istrate, a declarat, luni, că medicii legişti au formulat primele concluzii în cazul morţii celor două fetiţe nou-născute şi a mamei acestora.

„Moartea femeii a fost determinată de o hemoragie produsă de naştere, iar în privinţa nou-născuţilor, aceştia s-au născut vii, iar moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin înec. Sunt concluziile preliminarii ale necropsiilor făcute în privinţa acestora”, a afirmat Liliana Istrate.

O femeie, de etnie romă, şi-a ascuns sarcina luni de zile, iar când i-a venit sorocul a născut singură acasă. Potrivit România TV, după ce și-a adus copiii pe lume, i-a băgat într-o pungă, în frigider.

La câteva ore după, i s-a făcut rău, iar concubinul său a sunat după ajutor. Medicii au găsit-o pe femeie în stop cardiorespirator şi nu au mai reuşit să o salveze. Când au întrebat de bebeluşi, salvatorii au avut un şoc.

„Am solicitat să consultăm şi nou născuţii. Tatăl ne-a condus într-o altă încăpere de unde a scos din frigider un sac menajer şi ni l-a prezentat”, a declarat medicul Liviu Călin.

Criminaliştii încearcă acum să afle ce s-a întâmplat exact. Deocamdată au deschis un dosar de pruncucidere.

„S-a început in rem urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă”, a declarat procurorul Vlad Grigorescu.

Liderul romilor din Galaţi şi vecinii susţin că femeia, care mai avea 6 copii, era o mamă model și nu înțeleg ce a determinat-o să-și omoare pruncii.

„Sa-i ascunzi in frigider, e o chestiune pe care n-am mai intalnit-o niciodata. Sunt probleme legate de tulburare de discernamant imediat dupa nastere, asa cum se semnaleaza in pruncuciudere. M-as disocia intr-o anumita masura si de depresia post, faptul că a ascuns sarcina. Aceste aspecte duc la premeditari”, a spus Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Medicii legişti au stabilit că gemenii au fost înecaţi înainte.

Vezi şi: Detalii ULUITOARE în cazul profesorului universitar acuzat de CRIMĂ. Era OBSEDAT de femeia pe care a ucis-o