Crin Antonescu despre disputa Relu Fenechiu-Ramona Mănescu: Este păcat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, vineri, acuzele reciproce dintre Relu Fenechiu şi Ramona Mănescu precizând că "este păcat" şi că va fi analiza incidentul deoarece nu are deocamdată detalii.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 17:30
Crin Antonescu despre disputa Relu Fenechiu-Ramona Mănescu: Este păcat

Antonescu a fost întrebat cum vede acuzele reciproce adresate de vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, cu prilejul dezbaterilor pe buget.

„Nu ştiu, nu am detalii… e păcat, e păcat. O să vedem”, a replicat liderul PNL.

Deputatul PNL Relu Fenechiu şi ministrul PNL al Transporturilor, Ramona Mănescu, s-au acuzat reciproc, vineri, la Comisiile reunite de industrii şi servicii din Parlament, pe tema finanţării legate de coridoarele europene de transport.

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PNL Relu Fenechiu, a declarat, la dezbaterile din Comisiile reunite de industrii şi servicii din Parlament, cu referire la programul european „Connection Europe Facility”, că în cadrul mandatului său s-a bătut foarte mult pentru ca porţile de intrare şi ieşire din Europa să fie şi în România.

„Nu aş vrea să îmi pară rău după Traian Băsescu, care, ce a făcut el bine-rău, dar a adus Coridorul 4 prin Bucureşti şi nu prin Calafat. Acum, văd cu părere de rău că singura porţiune de coridor prioritar din România rămâne Timişoara-Calafat, ceea ce mi se pare periculos”, a spus Fenechiu.

El a adăugat că nu înţelege de ce nu am putut convinge Comisia Europeană că este nevoie de o reţea care să fie de la Est la Vest în România.

„M-ar interesa, doamna ministru, aşa, pentru cultura mea generală, pe cine aţi trimis la Tallin (Reuniunea interministerială din cadrul evenimentului Zilele TEN-T 2013 cu tema „Conectarea Europei”, spre o nouă reţea de infrastructură, n.r.), să reprezinte ministerul Transporturilor, şi eu v-aş propune să îl daţi afară”, a spus Relu Fenechiu.

„Eu am reprezentat România la Tallin”, a răspuns Ramona Mănescu, la sfârşitul audierilor din Comisii, întrebată cum comentează aprecierile fostului ministru al Transporturilor şi recomandarea pe care i-a făcut-o.

Mănescu a ţinut să precizeze că ceea ce a omis Relu Fenechiu să spună este că negocierile de la Tallin au fost făcute chiar de el, când era ministru.

„Acum nu ştiu dacă s-a dat afară pentru că făcuse negocierile proaste sau nu. Nu îmi dau seama, nu ştiu la ce se referea”, a adăugat Ramona Mănescu.