Cristi Borcea a plecat de la DIICOT după ce a plătit o cauţiune de 2 milioane de lei UPDATE

Cristi Borcea a fost audiat timp de mai multe ore vineri seară la DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală de 40 de milioane de lei. Omul de afaceri a fost lăsat să plece acasă sub control judiciar, după ce i s-a stabilit o cauţiune de două milioane de lei.

02 nov. 2018, 08:29
Cristi Borcea a plecat de la DIICOT după ce a plătit o cauţiune de 2 milioane de lei UPDATE

UPDATE Cristi Borcea a plecat de la DIICOT în jurul orei 22.00. Procurorii au stabilit o cauţiune de două milioane de lei pentru fostul patron al echipei Dinamo.

DIICOT a stabilit vineri că omul de afaceri Cristian Borcea trebuie să plătească o cauţiune de 2 milioane de lei, el fiind pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicaţi şi foşti directori de la Rompetrol.

Cristi Borcea a fost dus la audieri de procurorii DIICOT. Fostul șef de la Dinamo ar fi făcut împreună cu mai mulți oameni de afaceri tranzacții și transferuri financiare interne în firme și nu au plătit TVA, şi au înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe contracte fictive. Prejudiciul este de 40 de milioane de lei din evaziune fiscală și un prejudiciu de 90 de milioane de lei din spălare de bani.

Citeşte şi: DIICOT, comunicat oficial după ce Cristi Borcea a fost ridicat de procurori. Motivul pentru care are din nou probleme cu LEGEA

UPDATE Cristi Borcea a fost adus, vineri seară, la ora 17:00, la audieri, cu mascaţii! „No comment!”, a fost prima reacţie a lui Cristi Borcea.

Procurorii DIIOCT efectuează, vineri, 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Brăila şi Constanţa pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile îl vizează pe fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea, dar şi foşti şefi din Rompetrol Group.

Citeşte şi Cristi Borcea a rupt tăcerea: „M-am dus cu 3 milioane de euro cash în vestiar la Dinamo”

Conform surselor citate, această grupare a acţionat coordonat, în intervalul ianuarie 2010 – octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat) şi spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

Avocatul lui Cristi Borcea în acest dosar este Pavel Abraham, care a declarat pe marginea dosarului: „Urmează să consultăm documentele (…) Nu intrăm în detalii. Eu știu lucruri pentru că nu am siguranța și nu pot să îi apăr pe toți. Pot fi măsuri preventive, dar la nivel de control judiciar bănuiesc eu. După atâta timp ar fi culmea să se ia măsuri de arestare preventivă după 8 ani. E o anchetă normală, un pic întârziată după părerea mea, dar rămâne de văzut„.