Cristian Buşoi: Lucrarea mea de doctorat nu este plagiat. Nu pot să spun că mă doare în başcheți

Cristian Bușoi, președintele PNL București, a susținut miercuri că lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat, subliniind că este o teză corectă, la care a muncit foarte mult.

27 iul. 2016, 12:35
Cristian Buşoi: Lucrarea mea de doctorat nu este plagiat. Nu pot să spun că mă doare în başcheți

„Sunt în domeniul sănătății — cel puțin în ultimii 25 de ani — sute, poate mii de lucrări de doctorat. Din miile de lucrări de doctorat care s-au susținut în România în ultimii ani, singura lucrare care este analizată și acuzată este lucrarea mea legată de politici publice în sănătate. Lucrarea nu este plagiat și o spun fără teamă, pentru că văd că presa a întrebat dacă o să răspund ca dl Negoiță, că nu-mi pasă. Eu nu pot și nu vreau să spun că nu-mi pasă, că mă doare în bașcheți, pe mine chiar m-ar durea ca acest lucru să fie pus într-un mod incorect și pentru că lucrarea mea este chiar una corectă, la care am muncit foarte mult. Nu aduc acuzații, nu vreau să mă victimizez, nu pornesc discuții publice, dar vreau să anunț că mă voi lupta legal și public pentru a dovedi că acuzațiile sunt netemeinice și false. (…) Acuzația de plagiat este o ticăloșie și cred că faptul că nu i-am răspuns până acum poate într-un fel prin tăcere i-am hrănit existența”, a declarat Cristian Bușoi, potrivit Agerpres.

El a explicat că a redactat și susținut teza de doctorat respectând toate criteriile Universității „Victor Babeș” din Timișoara, iar subiectul lucrării este unul original.

Cristian Bușoi a precizat că a folosit toate mijloacele de cercetare cunoscute. El a adăugat că nu și-a însușit scrierile Alinei Mungiu-Pippidi și ale lui Andrei Țăranu și că i-a citat pe parcursul lucrării pe cei doi autori.

Liberalul a respins și acuzațiile potrivit cărora s-ar fi autoplagiat.

„Nu m-am autoplagiat. Am scris un articol”, a afirmat liberalul.

Cristian Buşoi a fost acuzat de plagiat în lucrarea sa de doctorat, în perioada în care numele său era vehiculat pentru poziţia de candidat PNL la Primăria Capitalei. O analiză publicată de platforma Contributors a scos în evidenţă pasaje întregi copiate fără citare în lucrarea lui Buşoi din alţi autori sau, culmea, din articole scrise chiar de Buşoi. Într-un răspuns exclusiv pentru RomaniaTV.net, eurodeputatul a respins acuzaţiile.

„Resping orice fel de acuzaţie de plagiat, care nici măcar nu se susţine. Este o teză la care am făcut zeci de interviuri cu foşti miniştri ai Sănătăţii şi am studiat programe de guvernare. Chiar autorul (articolului Contributor – n.r.) admite că sursele sunt trecute. Nu am nicio nelinişte, pentru că ştiu că am respectat regulile academice”, a spus Cristian Buşoi.

Citeşte şi: Cristian Buşoi, acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat. Reacţia eurodeputatului UPDATE