Cristian Diaconescu, CANDIDATUL PMP la alegerile prezidenţiale 2014

Cristian Diaconescu este candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale 2014. Anunţul a fost făcut de Elena Udrea, aleasă sâmbătă preşedinte al PMP.

RomaniaTV.net
07 iun. 2014, 14:01
Cristian Diaconescu, CANDIDATUL PMP la alegerile prezidenţiale 2014

Cristian Diaconescu va fi candidatul Partidului Mişcării Populare (PMP) pentru Cotroceni, a anunţat Elena Udrea. 

Cristian Diaconescu a mulţumit pentru onoarea făcută şi a adăugat că acceptă propunerea cu sprijinul şi munca tuturor.

„Este onoare pe care mi-o faceţi, accept candidatura cu sprijinul şi cu munca tuturor. Respectul pentru ţară, pentru demnitate, lege şi ordine pentru toată lumea, egalitatea de şanse, drepturile fiecăruia de a fi liber în ţara lui reprezintă liniile solemne faţă de care mă angajez în faţa dumneavoastră. Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la întregirea neamului românesc, Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus la rândul său Cristian Diaconescu, după anunţul făcut de Elena Udrea.

Câteva minute mai târziu, pe holul Palatului Parlamentului, Cristian Diaconescu a admis că a acceptat să candideze din partea PMP la alegerile prezidenţiale 2014 şi că nu a existat o consultare prealabilă cu preşedintele Traian Băsescu.

„În condiţiile în care există o propunere din partea uni partid politic, la a cărui înfiinţare am participat, evident că o astfel de propunere mă onorează, mă obligă şi am acceptat-o cu mare plăcere. Autopropunerile nu sunt varianta pe care a-şi îmbrăţişa-o”, a declarat Cristian Diaconescu, la Palatul Parlamentului, după Congresul PMP.

Diaconescu a mai spus că „a avut loc o discuţie în interiorul partidului, sigur de o manieră neoficială, colegii au fost de acord cu această variantă, şi eu am fost de acord, aşa că mergem înainte”.

„Eu cred că această luptă se poate duce şi fără ură, fără violenţă, chiar într-un dialog din care să rezulte un proiect pentru preşedinte, nu neapărat personalizat, ci în zona constituţională şi a atribuţiilor preşedintelui pentru a crea o imagine cât se poate de clară cetăţenilor faţă de aşteptările lor”, a mai spus Cristian Diaconescu, admitând că nu a existat nicio consultare cu Traian Băsescu în privinţa candidaturii sale din partea PMP la alegerile prezidenţiale 2014. 

Elena Udrea a fost aleasă sâmbătă preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la Congresul partidului organizat sâmbătă la Palatul Parlamentului, obţinând 742 de voturi pentru, iar contracandidatul său Daniel Funeriu numai 209 voturi.