Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale VIDEO

Cristian Diaconescu renunţă la candidatura pentru Preşedinţia României în favoarea Elenei Udrea.

RomaniaTV.net
28 aug. 2014, 12:57
Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale VIDEO

„Pentru o atitudine politică consecventă este normal şi natural să ne subordonăm proiectele politice personale. Fundaţia Mişcarea Populară al cărui preşedinte sunt va sprijini pe Elena Udrea, pe candidatul PMP, în demersul său şi în această candidatură. Este un anunţ cât se poate de natural, cât se poate de normal, deoarece într-un moment politic deosebit de complicat solidaritatea între candidaţi, între forţele politice trebuie să prevaleze în faţa unei agende personale”, a spus Cristian Diaconescu, într-o conferinţă de presă comună cu Elena Udrea. Diaconescu a mai spus că anterior şi-a anunţat candidatura ca independent, dar că era o „aventură” ca electoratul să fie împărţit. 

„După cum ştiţi, PMP are candidat pe doamna Elena Udrea pentru Preşedinţia României. Eu sunt preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, mi-am anunţat candidatura independentă. Având în vedere situaţia internă extrem de complicată, ca de altfel şi situaţia internaţională, consider că în acest moment este mult mai important să avem din punct de vedere politic o atitudine solidară şi consider, totodată, că proiectul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu modul în care statul român sprijinit pe instituţii puternice poate deveni un stat modern trebuie încurajat şi sprijinit atât de Fundaţia Mişcarea Populară, cât şi de PMP. (…) Era o aventură din punctul meu de vedere de a împărţi electoratul”, a spus Diaconescu. 

Elena Udrea i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu, arătând că prin acest anunţ dovedeşte că este un adevărat om de stat.

„Dl. Cristian Diaconescu este un adevărat om de stat. Este un partener, am fost parteneri şi înainte şi cred că din acest moment candidatura mea la Preşedinţia României capătă şi mai mare consistenţă. (…) Îmi doresc ca domnul Diaconescu să fie doar un susţinător de la Bucureşti, ci chiar să-mi fie alături în această campanie. (…) Este nu numai un bărbat de stat, este şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie”, a spus preşedintele PMP.

Elena Udrea va candida din partea PMP la alegerile prezidenţiale, după demisia lui Cristian Diaconescu din partid.