Cristiano Ronaldo, desemnat fotbalistul anului 2017 de FIFA

FIFA i-a acordat, luni, trofeul FIFA World Player of the Year 2016 lui Cristiano Ronaldo, care a fost desemnat şi "Balonul de Aur 2016".

09 ian. 2017, 18:58
Cristiano Ronaldo, desemnat fotbalistul anului 2017 de FIFA

„Wow! E incredibil să câștig acest premiu. E primul din noua organizare. Le mulțumesc tuturor celor care sunt lângă mine. A fost cel mai bun an al carierei mele.

Trofeele vorbesc de la sine. Nu voi uita niciodată acest an. Îmi pare rău că jucătorii Barcelonei nu au venit, dar e de înțeles”, a zis Ronaldo. 

Din cel mai bun „11” fac parte 5 jucători de la Real Madrid, 4 de la Barcelona, unul de la Juventus și unul de la Bayern.

Echipa este următoarea: Neuer – Alves, Pique, Ramos, Marcelo – Modrici, Kroos, Iniesta – Messi, Suarez, Ronaldo

Premiul pentru cei mai frumoși fani aparține suporterilor de la Dortmund și Liverpool, pentru spectacolul făcut la meciul din Europa League terminat cu victoria englezilor, 4-3.

Cea mai bună antrenoare din fotbalul feminin îi revine Silviei Neid, tehnicianul naționalei Germaniei.

Cel mai bun antrenor din 2016 a fost numit Claudio Ranieri, care a câștigat titlul cu Leicester în Premier League. 

Premiul Fair-Play a mers la Atletico Nacional, care a cedat trofeul Copei Sudamericana celor de la Chapecoense după tragicul eveniment aviatic în care aproape toți oamenii clubului brazilian au decedat. 

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost oferit lui Falcao, jucătorul brazilian de futsal. 

Premiul „Ferenc Puskas” pentru cel mai frumos gol a fost câștigat de Mohd Faiz Subri. A fost votat de aproape 60% dintre participanți. 

Trofeul pentru cea mai bună jucătoare a anului i-a revenit lui Carli Loyd, fotbalistă din Statele Unite.